Marka tescili başvurusu nasıl yapılır? 2022 marka tescili ücreti

TAKİP ET

Kendi markasına sahip olmak amacıyla marka tescil işlemlerine başlamak isteyen insanlar internet üzerinden 2022 marka tescili ücretini öğrenmeye çalışıyor. Peki marka tescili başvurusu nasıl yapılır? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Kendi markalarına sahip olmak isteyen binlerce girişimci marka tescili konusunu gündemlerine taşımış durumda. Serbest piyasada kazanç sağlamak amacıyla kendi işletmelerini kurmak için markalarını kurmak isteyen girişimciler arama motorları üzerinden 2022 yılının marka tescil ücretini öğrenmeye çalışıyor. Peki marka tescili başvurusu nasıl yapılır?
Marka Tescili Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sadece kendileri için ürünler üretmesi için kendilerine ait bir isme veya diğer adıyla bir markaya sahip olması gerekiyor. Kendi markalarıyla ilgili tüm hak ve sorumluluklara sahip olmak isteyen girişimcilerin marka tescili başvurusu yapması da gerekiyor. Marka tescilini almaya hak kazanan kişiler lisanslarını da almaya hak kazanmaktadır. 
Marka tescili başvurusu yapmak isteyen kişiler Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat etmelidir. Enstitüye başvuru yapan kişilerin getirmeleri gereken belgelerin incelenmesinin ardından kişinin markasına lisans verilip verilmeyeceğine karar verilir. Enstitü eğer başvuran kişinin belgelerinde bir eksik olduğunu tespit ederse girişimciye söz konusu eksikleri tamamlaması için 2 aylık bir süre verir. Eğer girişimci verilen süre içinde eksiklerini tamamlamazsa marka tescil başvurusu otomatik olarak reddedilir. Marka tescili başvurusu için gereken belgeler şunlardır:
Tüzel Kişi İçin
- Vergi levhası
- Başvuru ücretinin ödendiğini gösteren banka dekontu
- Faaliyet belgesi
- Marka örneği 
Gerçek Kişi İçin
- Marka örneği 
- Banka dekontu
- T.C kimlik numarası
- Varsa vekaletname
Marka tescili kabul edilen girişimciye Resmi Marka Bülteni vasıtasıyla kabul mesajı verilir. Marka tescilinin korunma süresi 10 yıl sürmektedir. Bu sürenin uzatılması için girişimcinin Türk Patent Enstitüsü’ne ek ücret ödemesi gerekmektedir.
2022 Marka Tescili Ücreti
2022 yılı için marka tescili ücretleri şunlardır:
- Marka başvurusu : 250 TL
- Ek marka başvurusu: 250 TL
- Marka tescili: 650 TL
- Marka yenileme: 840 TL

marka marka tescil marka tescili başvurusu Türk Patent Enstitüsü