Market açma maliyeti ne kadar? 2021 market açma maliyeti

TAKİP ET

Market açarak girişimcilik hayatına başlamak isteyen kişiler 2021 market açma maliyetini öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki market açma maliyeti ne kadar? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Türkiye’de çeşitli bölgelerde marketler açarak girişimcilik hayatına giriş yapmak isteyen yüzbinlerce insan bulunuyor. Market açmanın planlarını yapan girişimci adayları 2021 market açma maliyetlerini öğrenmek için arama motorları üzerinden yoğun bir araştırma içerisinde girişmiş durumdalar. Son günlerdeki ekonomik sorunlar göz önüne alındığında bu araştırmaların sayısının iyice artış göstereceği tahmin ediliyor. Peki market açma maliyeti ne kadar?
Market Açma Maliyeti Ne Kadar?

Market açmak isteyen girişimci adaylarının maliyetleri açacakları maliyetinin hangi sektörde olacağına göre değişiklik göstermektedir. Market sektöründe girişimci olmak isteyen kişilerin unutmaması gereken ilk şart işletmenin açılmasından önce derinlemesine olacak şekilde bir araştırma yapılması gerektiğidir. Bununla birlikte market açacak bir insanın kısa zamanda yüksek gelir elde etme gibi bir düşünceye girmemesi de onların faydalarına olacaktır. Çünkü market sektörü zor bir sektördür. Anında yüksek gelir elde edilmesi mümkün olmayan bir alandır. 
Market açmak isteyenlerin elden çıkarmaları gereken miktarlar 50.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu maliyetler içerisinde kira, depozito, stopaj, vergi, ruhsat, ürün giderleri, personel giderleri bulunmaktadır. Ekstra olarak işletme içerisinde yapılacak olan zorunlu veya isteğe bağlı tamirat giderlerinin de girişimci tarafından karşılaşması gerekmektedir. 
Market açma amacında olan kişilerin taşımaları gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Işte o belgeler:
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- İkametgah belgesi
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- Vergi levhası
- İşletmeci kimlik bildirme belgesi
- Oda faaliyet belgesi
- Sosyal güvenlik kurumu kaydı
- Adli sicil belgesi
- İtfaiye uygunluk raporu
- Tapu ve yapı kullanıma izin belgesi
- Kira sözleşmesi
- İşyeri krokisi
- İmza sirküleri
- Ticaret sicil belgesi
Bu belgelere ek olarak iç mekan sınırlaması, lavabo, güvenlik kamerasının da bulundurulması zorunlu hale getirilebiliyor. Tüm bu belgeleri bulundurarak kendi marketini açan kişiler ortalama olarak 6 ay içinde kendisini amorti edebiliyor. Market içindeki ürünler girişimciye ortalama olarak yüzde 20 civarında bir kar marjı bırakıyor. Gerekli şartların oluşması halinde bazı ürünler yüzde 50’ye kadar kar marjını işletme sahibine bırakabiliyor. Markete ait bir kuryenin bulunması da satışlar konusunda girişimciye ek gelir getirebilir. 

market 2021 market açma maaliyeti