Market raflarına zam yağıyor! Asgari ücret arttı ama alım gücü düşüyor

TAKİP ET

Temmuz ayının başından itibaren Asgari ücret, emekli ve memur maaşları zamlandı. Ancak bazı marketlerin daha zamlı maaşlar yatmaya başlamadan raflarda bulunan ürünlere zam yağdırdığı iddia edildi. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, marketlerin fiyatlarını asgari ücret zammı öncesinde zam gelmeye başladığını belirterek, maaşlara resmen marketlerin el koymaya başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücret, emekli ve memurun maaş zammı sonrasında bazı marketlerin raflardaki ürünlere zam yapmaya başladığını söyledi. Kendisine fiyat artışı ile ilgili şikayetler geldiğini belirten Küçük, bir kaç gündür marketlerle ilgili mesajların kendisine de geldiğini öne sürdü.
 

Hemen zam yapıldı

Asgari ücret artışı, bu yıl uzun bir aradan sonra yılda ikinci kez yapıldı. Yani ara zam uygulandı. Ancak Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, daha asgari ücrete zam gelmeden marketlerde fiyatların artmaya başladığına dair şikayetlerin gelmeye başladığını söyledi. Vatandaşların marketlerde belli ürünlere zam yapıldığına dair şikayette bulunmaya başladığını belirten Küçük, “Gerçekten böyle mi bilmiyorum. Ama vatandaşlar bana ya da hükûmetimizin ilgili birimlerine iletebilirler.” dedi.
 

Marketler maaşlara el koymasın

Vatandaşların zamlardan şikayetçi olduğunu belirten Cem Küçük, sebepsiz yere zam yapan, etiketlerle oynayan marketler duyduğunu belirtirken, fiyat istikrarının da olmadığını dile getirdi. Marketleri duyarlı olmaya çağıran Cem Küçük, hükümetin maaşlara zam yaptığını belirterek, ona da marketlerin el koymamasını istedi. Cem Küçük, “Bu sıkıntılı süreç herkesin fedakârlığıyla atlatılır. Marketler lütfen fiyatları şişirmeyin. Tabii benim lafım böyle yapanlara. Düzgün davrananlara söyleyecek sözümüz olamaz.” dedi.