Marketçilerden yok  artık dedirtecek istek, buna bile zam istiyorlar!

TAKİP ET

Marketçiler birçok üründen sonra buna da zam yapma hazırlığına girdi. Vatandaşlar bu zamdan hiç hoşlanmayacak!

Reklam
Reklam

Sıfır Atık Projesi kapsamında plastik ve ambalaj kullanımını azaltmak ve geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasına yönelik yürütülen çalışmada 2019 yılından bu yana market poşetleri de ücretli hale gelmişti. Marketçiler 2019’dan bu yana 25 kuruşa sattıkları poşetlerde zam yapmak istiyor.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak market poşetlerinin fiyatlarını belirlemek için yılda bir kez toplanan Plastik Poşet Alt Komisyonu’nda bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) fiyatların değişmeden kalmasını, marketçiler ise fiyatların arttırılması gerektiğini  bu çerçevede 75 kuruş zam istediklerini aktardı.

Türkiye Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, alışveriş poşetlerinde geçerli olan 25 kuruşluk poşet fiyatlarının 2023 yılı için de geçerli olmasını talep ettiklerini duyurdu.

Son karar Murat Kurum’dan

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı  Ömer Düzgün; yeni yılda poşet fiyatlarında bir poşet artışının beklendiğini söylese de son kararı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verecek.