Marketlere kağıt, file ve bez çanta bulundurma zorunluluğu getirildi!

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, bundan sonra marketlerin kasa önlerinde vatandaşların kolaylıkla ulaşabilecekleri yerlere kağıt, file ve bez çanta koyma zorunluluğunun getirildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Plastik poşetlerin ücretlendirilmesiyle ilgili usul ve esaslar üzerinde yapılan yeni değişiklikler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yapılan yeni düzenlemeye göre ise zincir market ve aynı zamanda zincir mağazalarda kasaların önlerine vatandaşların kolaylıkla görüp ulaşabilecekleri bir şekilde kağıt, file yada bez çanta gibi benzeri taşıma ekipmanları bulundurma zorunluluğu getirildi.


Aynı zamanda 2022 yılı için uygulanacak olan plastik poşet ücretlerinin de açıklandığı açıklamada, 2022 yılında da plastik poşetlere uygulanacak olan taban ücretin poşet adedi başına vergiler dahil olmak üzere yine 25 kuruş olarak devam edileceği belirtildi. 


Kasa önlerinde yer alacak olan kağıt veya file gibi benzeri alternatif taşıma ekipmanlarının ise müşteri talebi doğrultusunda ekipmanların ücretli veya ücretsiz olarak sağlanmasının gerekliliğinin aktarıldığı yeni düzenleme Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzası ile birlikte uygulamaya alındı.

zincir market kağıt file bez çanta poşet fiyatları plastik poşet fiyatı