Markette görenler dönüp bir kez daha baktı! O ürünün fiyatı zirveye yerleşti, dana etinden bile yüksek!

TAKİP ET

Vatandaş yine yeni bir ürünün zam haberi ile gözünü açtı. Bu ürüne gelen zammı duyanlar dönüp bir kez daha baktı! İşte o ürün ve gelen zam oranı…

Reklam
Reklam

Her geçen gün yeni zam haberlerini duymaya çok alıştık ancak o ürüne gelen yeni zam herkesi çok derinden etkileyecek. Tam bir protein deposu olan, sade şekilde, tatlılarda, pastalarda ve çeşitli yemeklerin yapımında kullanılan süte yeni bir zam daha yapıldı. Yüzde 5!

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti etten bile pahalı!

Kahvaltı sofralarının eşsiz lezzeti, peynir artık etten bile daha pahalı hale geldi. Peynir çeşitleri ile meşhur olan ve ‘50 Penirli Şehir Balıkesir’de bile çeşidi azaltacak bir zam yapıldı.

Ete de yüzde30-40 oranında zam yolda

Süt ile et fiyatları kafa kafaya yarışırken et fiyatları için de bir açıklama TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu’ndan geldi. Solakoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Süt arzı çok düşük, bu da fiyatların giderek artmaya devam etmesi demek. Süt fiyatlarının yükselmesi peynir ve diğer süt ürünlerini de çok büyük oranda etkiliyor.

Sütün yanı sıra et fiyatlarında da bir artış söz konusu. Çiftçi kalmadı. Yakın bir zamanda muhtemelen eti de yüzde 30-40 oranda daha zamlı yemeye başlayacağız.”