Marmaris Belediye Başkanı kim? Marmaris Belediyesi hangi parti 2022?

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran 2022 Salı akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını sonrasında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'dan açıklama geldi. Rüzgarın şiddetli olmasının olumsuzluk yarattığını söyleyen Oktay, 'Tek amacımız bir an önce yangını kontrol altına almak' dedi. Gözler ekiplerin orman yangınına müdahale ettiği Marmaris'e çevrildi.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran 2022 Salı akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını sonrasında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’dan açıklama geldi. Rüzgarın şiddetli olmasının olumsuzluk yarattığını söyleyen Oktay, ‘Tek amacımız bir an önce yangını kontrol altına almak’ dedi. Gözler ekiplerin orman yangınına müdahale ettiği Marmaris’e çevrildi. Geçtiğimiz yıl Türkiye’yi derinden sarsan orman yangınları ülkemize kabusu yaşatmıştı. Turizm cenneti bölgelerimizde ciğerlerimiz yanarken bu yıl kötü haber yine turizm bölgelerimizden biri olan Marmaris’ten geldi. Marmaris’te ormanlık alanda henüz nedeni bilinmeyen bir yangın meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken çevre illerden de takviye ekipler yola çıktı. Yangınla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangına müdahalenin devam ettiğini ve gelişmeleri an be an aktaracaklarını ifade etti. Peki, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay kimdir? Marmaris Belediyesi hangi parti 2022? İşte detaylar…

‘En Büyük Olumsuzluğumuz Rüzgarın Şiddetli Olması’

Marmaris ilçesi Bördübet mevkiinde bulunan ormanlık bir alanda başlayan ve henüz nedeni bilinmeyen yangına müdahale devam ediyor. Yangınla ilgili gelişmeleri aktaran Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ‘En büyük olumsuzluğumuz rüzgarın şiddetli olması’ dedi. Rüzgardan kaynaklı durumun çok parlak gözükmediğini söyleyen Oktay, ‘Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz.’ dedi.

Mehmet Oktay Kimdir?

1979 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Oktay, ilk, orta ve lise öğrenimini Marmaris ilçesinde tamamladı. İngiltere Oxford’da İngilizce dil eğitimi alan Oktay, 2001 yılında CHP gençlik kollarında siyaset hayatına başladı ve 2003 yılında Marmaris gençlik kolları başkanlığı, 2011-2014 yılları arasında ise ilçe başkanlığı görevlerini üstlendi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Marmaris Belediye Meclisi ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi seçildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden yapılanmasında etkin bir görev alan Mehmet Oktay, 4 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliği ve komisyon başkanlığı görevinde bulundu. 2019 yerel seçimlerinde Marmaris Belediye Başkanı seçilen Oktay, evli ve 2 çocuk babasıdır.