Marmaris Bördübet yangını son durum! Bakan Kirişçi açıkladı

TAKİP ET

Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılmıştı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangınla ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilirken bölgeye giden ve yaşanan gelişmeleri aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den son dakika açıklaması geldi. 

Reklam
Reklam

Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılmıştı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangınla ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilirken bölgeye giden ve yaşanan gelişmeleri aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den son dakika açıklaması geldi. Dün akşam saatlerinden bu yana gözlerin çevrildiği Marmaris’ten saatler sonra iyi bir haber geldi. Bölgeden son dakika açıklaması yapan Bakan Kirişçi, ‘Orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı’ dedi. 20 helikopter ve 14 uçağın görev aldığı yangına müdahale çalışmaları sürerken 15 saat sonra yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bilgisi geldi. 

Marmaris'te Orman Yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangınına helikopterler, arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale başladı. Havanın kararmasının ardından yangına müdahale karadan devam ederken sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı. şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayışan alevlere karadaki müdahalenin aynı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale edildiği bilgisine ulaşıldı.

Bakanlar Bölgede

Marmaris'te meydana gelen orman yangını ile ilgili inceleme yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki AFAD Başkanı Yunus Sezer, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan bölgeye gitti.

Bakan Kirişçi'den Açıklama

Yangınla ilgili gelişmeleri aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 'Temmennimiz bugün bu olayın neticelenmesi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz. Datça'da bir yangın çıktı o da söndürüldü. Fethiye'de de yangın çıktı o da kontrol altına alındı. Millet olarak bu tür durumlarda dayanışma örneğimizi göstermeliyiz. Herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.