Marmaris'te orman yangını! Alevler kısa sürede yayıldı

TAKİP ET

Ülkemizin en çok tercih edilen turizm bölgelerinden biri olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına bölgesine çok sayıda ekip sevk edilirken yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangına müdahale karadan devam edilecek. Yangına müdahale için çevre illerden de takviye ekipler de yola çıktı. Hava karardığı için yangına müdahalenin karadan devam edeceği bilgisine ulaşıldı. 

Reklam
Reklam

Ülkemizin en çok tercih edilen turizm bölgelerinden biri olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına bölgesine çok sayıda ekip sevk edilirken yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangına müdahale karadan devam edilecek. Yangına müdahale için çevre illerden de takviye ekipler de yola çıktı. Hava karardığı için yangına müdahalenin karadan devam edeceği bilgisine ulaşıldı.  Marmaris’te ormanlık alanda çıkan yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı öğrenildi. Akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Havanın kararması sebebiyle ekiplerin yangına müdahalesi karadan devam ederken çevre illerden de takviye ekiplerin yola çıktığı öğrenildi. Yangına ilk etapta 5 helikopterle müdahale edildiği bilgisine ulaşıldı. İşte detaylar…

Ormanlık Alanda Yangın

Muğla'nın Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına müdahaleler devam ediyor. Alınan bilgilere göre, bölgeden yükselen dumanları görenlerin yaptığı ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bölgede havadan ve karadan yangına müdahalede bulundukları öğrenilirken ilk etapta 5 helikopterle müdahale edilen yangına havanın kararması sebebiyle karadan müdahalenin devam ettiği aktarıldı.

Alevler Hızla Yayıldı

Ekiplerin yangına müdahalesi devam ederken ormanlık alanda başlayan yangının rüzgarında etkisiyle hızla yayıldığı öğrenildi. Çok kısa sürede geniş alana yayılan alevlerin Otluk Koyu istikametine ilerlediği bilgisi paylaşıldı.

Takviye Ekipler Yola Çıktı

Şiddetli rüzgar sebebiyle geniş alana yayılan ve hızla büyüyen alevlere müdahale karadan devam ederken Antalya, Denizli ve İzmir'den çok sayıda takviye ekiplerin de yola çıktığı öğrenildi. 

Belediye Başkanı'ndan Açıklama

Marmaris'te çıkan orman yangınıyla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 'Değerli hemşehrilerim, akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişmeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.