Marmaris'te yanan alanlar havadan görüntülendi! Bördübet yangını ilk kareler

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan orman yangını ile hem havadan hem de karadan mücadele devam ediyor. Yangının ilk çıkış noktası olan Bördübet'ten gelen kareler herkesi üzdü. Yeşilliğin içinde küle dönen ağaçlar büyük bir üzüntü yaşattı. Yanan yerler havadan görüntülenirken gelen kareler herkesin ciğerini yaktı.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan orman yangını ile hem havadan hem de karadan mücadele devam ediyor. Yangının ilk çıkış noktası olan Bördübet’ten gelen kareler herkesi üzdü. Yeşilliğin içinde küle dönen ağaçlar büyük bir üzüntü yaşattı. Yanan yerler havadan görüntülenirken gelen kareler herkesin ciğerini yaktı. Marmaris’te yangının ilk başladığı alan ve ormanlık bölge havadan görüntülendi. Bölgeden gelen görüntüler bir hayli üzücü. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken yanan alanların görüntüsü yürekleri dağladı. Yeşil alanlar siyaha dönerken küle dönen ağaçlar büyük üzüntü yaşattı. İşte Marmaris’teki yangından gelen ilk kareler ve tüm detaylar…

Yanan Alanlar Havadan Görüntülendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangının ilk çıkış noktası olan Bördübet koyundaki Yedi adalar mevkii ve yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi. Bölgeden gelen fotoğraflar yürekleri sızlattı. Yeşil alanların siyaha döndüğü, ağaçların kül olduğu yangındaki bu kareler herkesi üzdü.

Marmaris Yangınında Son Durum

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda başlayan yangın 5 noktada ilerlerken yangına müdahale devam ediyor. Bördübet, Amazon Yedi Adalar, Değirmenyanı, Okluk Koyu ve Çubucak mevkilerinde etkili olan yangına hem havadan hem de karadan müdahale sürüyor. Bölgedeki çalışmalarla ilgili açıklama yapan AFAD, yangını söndürme çalışmalarına katılan araç ve personel sayısını paylaştı. AFAD’ın yaptığı açıklamada, ‘Bin 12’si Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere toplamda 2 bin 851 personel görev yapmaktadır. AFAD koordinasyonunda Muğla iline 14 ilden toplamda 111 araç görevlendirilmesi yapılmıştır. Bölgedeki çalışmalar için 41 hava aracı (27 helikopter, 14 uçak), 330 arazöz ve 96 iş makinesi, 28 itfaiye ve su tankeri, 24 TOMA, 2 İHA olmak üzere toplamda 815 araç görevlendirilmiştir.’ ifadelerine yer verildi.