Marmaris'teki orman yangının sebebi belli oldu! Gözaltına alınan 1 kişi suçunu itiraf etti

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale hız kesmeden devam ederken bir taraftan da yanığının çıkış sebebi araştırılıyordu. Ciğerlerimizi yakan yangınla ilgili gözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çevrildi. Ekiplerin durmaksızın yangınla mücadele ettiği günlerde Bakan Soylu'dan beklenen açıklama geldi.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale hız kesmeden devam ederken bir taraftan da yanığının çıkış sebebi araştırılıyordu. Ciğerlerimizi yakan yangınla ilgili gözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çevrildi. Ekiplerin durmaksızın yangınla mücadele ettiği günlerde Bakan Soylu’dan beklenen açıklama geldi. Marmaris’teki orman yangınında son durum tüm detaylarıyla takip edilirken yangının neden çıktığı da merak ediliyordu. Yapılan açıklamalarda sabotaj ihtimalinin üzerinde durulduğu aktarılmıştı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangınla ilgili gözaltına alınan bir kişinin suçunu itiraf ettiğini aktardı. İşte detaylar…

Yangına Müdahale Devam Ediyor

21 Haziran 2022 Salı günü Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiindeki ormanlık alanda başlayan yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürerken yangının çıkış sebebi de herkes tarafından merak edilen bir konu.

Suçunu İtiraf Etti

Yangınla mücadele tüm hızıyla sürerken bir kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘S.A isimli şahıs kendisi itiraf etti. Şüpheli, ailesiyle arasındaki ticari bir husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Hatta kendisini öldürmek istediğini de belirtti. Şu anda şüpheli gözaltında.' dedi. Yakalanan şüphelinin olay anında alkollü olduğu bilgisine ulaşıldı.

3 Bine Yakın Personel Bölgede Görevli

Yangını söndürme çalışmaları sürerken AFAD, bölgede devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Yangını söndürme çalışmalarına katılan personel ve araç sayısını açıklayan AFAD, ‘ Bin 12’si Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere toplamda 2 bin 851 personel görev yapmaktadır.’ dedi.