Marmaris'teki orman yangınında sabotaj iddiası! Yangın söndürüldü mü?

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde orman yangını başladı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın gece boyunca devam etti. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri boşaltıldı. Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bölgeye gitti.

Reklam
Reklam

Marmaris Amazon koyunda kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın bir anda büyük geniş bir alana yayılırken hızlı bir şekilde Otluk Köyü istikametine doğru ilerledi. Havadan ve karadan yangına müdahale başlarken havanın kararması ile birlikte havadan müdahale durdu. Gece boyunca devam eden yangın nedeniyle bazı yerleşim yerleri boşaltıldı. Yangın haberi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi bölgeye hareket etti.
 

BAKAN TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi Marmaris'te çıkan orman yangınları ilişkin Twitter hesabından açıklama yayınladı. Bölgede yangının 20.02’de başladığını belirten bakan Kirişçi, 20.10 da ilk müdahalenin ekipler tarafından yapıldığını dile getirdi. Yangın sebebiyle devletin tüm kurumları ile teyakkuz halinde olduğunu belirten bakan Kirişçi, Daha sonrasında ise bölgeye gitti.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI


Yangına Gece boyunca ekipler tarafından karadan müdahale edilirken bu sabah saatlerinde havadan tekrar müdahale başladı. Ankara'da yapılan çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçakla havadan alevlere müdahale ediliyor. Yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun çalışma içinde.

Bölgeden hala Dumanlar yükselmeye devam ederken uçak ve helikopterlerin müdahalesi sonrasında alevlerin şiddetinin az aldığı öğrenildi. Ayrıca yoğun Duman sebebiyle bölgede görüş mesafesi de düştü.
 

BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi de gelişmeleri yerinde takip etmek için Gece saatlerinde bölgeye gitti. Bakanlar önce havadan ve karadan yangın bölgesini denetledi ardından da Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden bilgi aldı.