Marmaris yangını kontrol altına alındı! Cumhurbaşkanı son durumu anlattı

TAKİP ET

Marmaris yangını son durum Türkiye'nin her yerinde bulunan vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün yeniden Marmaris'e gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Az önce Marmaris afet koordinasyon Merkezi'nden basın açıklaması yaptı. Nihayet Marmaris yangını kontrol altına alındı.

Reklam
Reklam

Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınında 4. güne girildi. Sabotaj olduğu ortaya çıkan orman yangını ile ilgili bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Marmaris'te günlerdir havadan ve karadan yangına müdahale devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün bölgeye gitti. Az önce sevindiren haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Afet koordinasyon merkezinde basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangının şu anda kontrol altına alındığını söyledi.

Müdahaleler anında gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 21 Haziran tarihinde Muğla Marmaris ilçesinde başlayan yangına ilk müdahalelerin anında gerçekleştiğini söyledi. İlk müdahalenin 3 helikopter ve iki uçak ile birlikte yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılması gereken her şeyin anında yapıldığını dile getirdi. 2 uçak ve 3 helikopter ile başlayan süreci 95 araç ve 576 personel ile devam ettirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangına şu saatlerde kontrol altına alındığını duyurdu.

Helikopterler sahada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'dan da Türkiye'ye bir uçak teklifi geldiğini belirtirken şu anda uçağın çalışmalar içerisinde yerini aldığını söyledi. Orman Genel Müdürlüğünün 14 uçak ve 25 helikopterle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’dan da 3 helikopter geldiğini dile getirdi. Jandarmanın ise 14 helikopterle çalışmaları içinde yerini aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Bakanlığı'ndan 6 helikopterin görev aldığını söyledi.

Açıklamasının devamında şu anda sahada çok sayıda uçak ve helikopter olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken müdahalenin daha büyük sonuçları olmadan yangını etkisiz hale getirdiğini ifade etti.