Mars'ta kapı mı var? Mars'ta bulunan kapı gerçek mi, sahte video mu? Mars'ta gizemli kapı videosu

TAKİP ET

Mars'ta kapı mı bulundu? Mars'ta gizemli kapı mı var? Mars'ta gizemli Geçit videosu gerçek mi? NASA tarafından Mars gezegeninde çekilmiş olan bazı görüntüler sosyal medyada yayınlandı. 7 Mayıs'ta, Curiosity Uzay aracı ile çekilen görüntülerden birinde kapıya benzer bir yapı yer alıyor. Bu görüntü ile birlikte sosyal medyada Mars'ta Yaşam var mı sorusu bir kez daha gündeme geldi. Peki Mars'ta bulunan kapı gerçek mi? Mars'ta gizemli geçit mi var? Mars'ta kapı mı var?

Reklam
Reklam

Son dakika! Mars'ta kapı mı bulundu? NASA tarafından yayınlanan görüntülerde Mars'ta gizemli kapı olduğu ortaya çıktı. 7 Mayıs tarihinde uzay aracı tarafından çekilen görüntülerin yayınlanması ile birlikte sosyal medya ayağa kalktı. Çekilen görüntülerde bir Kayanın üzerinde oyulmuş bir mağara geçici olduğu ve kapıya benzer bir yapının olduğu dikkat çekiyor. Mars'ta kapı nasıl var olabilir sorusu da herkes tarafından merak ediliyor. Peki, Mars’ta kapı var mı? NASA herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi.

NASA, 7 Mayıs'ta Curiosity uzay Aracı tarafından Mars yüzeyinde çekilen görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınladı. Görüntülerde bir kayanın içine doğru kazılmış kapıya benzer bir yapı olması dikkat çekti. Bu görüntü ile birlikte Komplo teorisyenleri bir kez daha Dünya dışında yaşam olabileceği iddialarını gündeme getirdi. Üstelik Mars'ta görülen bu kapının Dünya dışı yaşam belirtisi olduğu düşünülüyor. Peki, Mars’ta kapı var mı?

Mars'ta kapı mı bulundu?

NASA tarafından yayınlanan ve Mars'ta çekildiği açıklanan görüntülerde kapı benzeri bir oluşum dikkat çekmişti. Mars'ta Yaşam olabileceğine işaret olarak yorumlanan bu görüntülerle ilgili bilimsel açıklamalar geldi. Bilim insanları yaptıkları açıklamalarda görüntülerin şaşırtıcı olmadığını ve Mars'ta depremler sonucu bu şekilde oluşumları meydana geldiğini dile getirdi. Ayrıca kapı benzeri yapının sol tarafında bulunan büyük yarığın ise bölgede sıklıkla meydana gelen Kaya çatlama olayını ortaya koyduğunu söyleyen bilim insanları ön tarafta bulunan Kaya'nın ise açıklıktan düştüğünü dile getirdi.

Mars'ta gizemli geçit var mı?

Bazı kullanıcılar ise sosyal medyada yaptıkları yorumlarda Mars'taki bu oluşumların gizemli Geçit olabileceğini iddia ediyor. Ancak bilim insanları bunun mümkün olmadığını söz konusu oluşumların Mars'taki depremler nedeniyle meydana geldiğini söylüyor.