Mart ayı içerisinde üst üste 8 zam! Benzin ve motorine bu gece büyük zam

TAKİP ET

Rusya Ukrayna arasında ki savaş sürerken, dünya petrol kriziyle karşı karşıya, özellik ABD'nin Rusya'ya yaptırım kararı sonrasında petrolde ki artış sürerken, ülkemizde de zamlar devam ediyor.

Reklam
Reklam

Rusya Ukrayna arasında savaş sürerken, ABD'nin Rusya'ya petrol ve Doğalgaz yaptırımı kararı sonrasında petrol uluslararası piyasalarda yükselişinin sürdürmeye devam ediyor. 
Son yaptırım kararı sonrasında petrolün varil fiyatı 150 doları aştı. 

Öte yandan ülkemizde uygulanan eşel mobil fiyat uygulamasının sona ermesinden sonra petrole gelen zamlar günlük olarak akaryakıt fiyatlarına yansıtılmaya başladı. Özellikle Mart ayında her gün benzin ve motorinin litre fiyatına zam yapılırken, 8. büyük zamda bu gece geliyor. 

Motorin dün 1.59, benzinde 1,07 kuruş zamlanmıştı. Akaryakıt fiyatlarına 2 Mart Çarşamba gününden bu yana her gün zam gelmesi araç sahiplerinin bütçesini sarstı. Bugün yapılacak zamla birlikte akaryakıta üst üste 8. kez zam yapılmış olacak.

EPGİS'ten açıklama

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) 1-8 Mart arasındaki akaryakıt zamlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Twitter'dan yapılan açıklamada "1-8 Mart tarihleri arasında akaryakıt fiyatlarında baz aldığımız Genova/Lavera'da; Motorin +398 USD/TON, benzin +256 USD/TON artış göstermiştir" denildi. EPGİS, kısa süre içerisindeki bu artış için "Bu kadar kısa sürede böyle bir artış daha önce görülmedi" denildi.