Martı Ceo'su Oğuz Alper Öktem yatırım yapmak için en doğru zaman olduğunu söylüyor

TAKİP ET

Martı Kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem New York Borsası'na açılma stratejisiyle düşüncelerini aktardı. Oğuz Alper Öktem, sermaye alt yapısını güçlendirebilmek için doğru zamanın şu an olduğunu dile getirdi. Paylaşımlı yolculuğun sürekli büyüyen bir sektör olduğunu söyleyen Öktem, bu büyümeyi karşılayacak sermayeyi sağlayabilmek amacıyla ABD sermaye piyasalarına erişme ayrıcalığını yakalamayı hedeflediğini belirtiyor.

Reklam
Reklam

Martı Kurucusu ve Ceo'u olan Oğuz Alper Öktem, yakın bir gelecekte tüm ulaşım araçlarının elektrikli olacağını ve tüm elektrikli araçların ise paylaşımlı olacağını düşündüklerini belirtti. New York'ta Türk Bayrağını dalgalandıracak olmanın haklı grurunu yaşarken üzerine düşen tüm sorumluluğun farkında olduğunu söyledi ve akabinde tüm gücüyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Martı, New York Borsası’na (NYSE) açılma stratejisiyle ilgili detayları ve gelecek dönem planlarını düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Öktem, hem şirket tarihi için hem de ülkemizin ulaşım ekosistemi açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Geleceğin şehirlerinin daha sessiz olacağına inanan Öktem ve ekibi bu vizyon ile dünyanın en büyük mikromobilite filolarından birini kurmuş, Martı ve doğa için yapabilecekleri işlerin sadece onda birini gerçekleştirdiler.

Martı'nın kuruluşundan bu yana güçlü bir şekilde büyüme yakaladıklarını belirten Öktem, Türkiye'nin lider mobilite şirketi olarak ülkemizin bu büyüme potansiyelini yakalayabilmek için sermaye altyapısını güçlendirmek için doğru zamanın şu an olduğuna kanaat getirdiğini ve bu hedef doğrultusunda büyüme ve sürdürülebilir başarı için bir temel oluşturduğunu aktardı.

Martı şirketi özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi mega şehirlerde insanların gündelik hayatlarını kolaylaştırmayı, toplu kullanılan alanlarda araç kalabalığını azaltabilecek çevre dostu ve paylaşımlı ulaşım alternatiflerini arttırmayı hedefliyor. Bugün Martı Türkiye’de tüm iOS ve Android mağazalarında 1 numaralı ulaşım uygulaması olarak devam ediyor. E-scooter, e-mobilet ve e-moped’den oluşan 46 bini aşan araç filosuyla ulaşım hizmeti veren Martı, tek ülke odaklı ve dikey olarak entegre edilmiş iş modeli olarakbirim ekonomi, genel kârlılık ve sermaye verimliliği açısından global emsallerinden farklı konumda bulunuyor.