Maske Kimsin Sen neden yok, neden yayından kaldırıldı? Maske Kimsin Sen final mi yaptı?

TAKİP ET

Yakın zamanda FOX TV'de yayın hayatına başlayan Maske Kimsin Sen adlı yarışma programı izleyicilerini şaşkına çevirdi. İzleyiciler yeni bölümü göremeyince programa ne olduğunu merak etti. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Fox TV ekranlarında izleyici karşısına çıkmaya başlayan ve jüri koltuğunda Eda Ece, Doğu Demirkol, Ali Yücesoy ve Melis Sezen'in oturduğu Maske Kimsin Sen yayından kaldırıldı.

Sunuculuğunu Tansel öngel'in yaptığı Maske Kimsin Sen programı, RTÜK tarafından daha önceden incelemeye alınmıştı. İçeriğinden ve görsel özelliklerinden dolayı oldukça eleştirilen program neden yayından kaldırıldı? İşte konuya ilişkin detaylar...

Yayın hayatına başladığı günden beri oldukça tartışma konusu olan maske kimsin Sen yarışması RTÜK tarafından incelenmeye alınmıştı. Programın gidişatını nasıl olacağı merak edilirken yayından kaldırıldığı haberi alındı. RTÜK, program için satanizme özendirdiği gerekçesi ile inceleme başlatmıştı.

Türkiye'deki yayın hayatına devam edemeyen program dünyanın birçok ülkesinde yayınlanmaya devam ediyor. Amerika'da 7 sezon boyunca reytinglerin zirvesinde yer alan yarışma oldukça beğeni toplayan ve maskelerin altındaki ünlülerin tahmin edildiği  bir yarışma olarak izleyici karşısına çıkıyordu. Amerika'daki formatında stüdyoda ki seyirciler de performanslar ile alakalı değerlendirmelerini yapıyorlardı.

Maske Kimsin Sen neden yayından kaldırıldı?

Programı yakından takip eden seyirciler yarışmanın neden yayından kaldırıldığını merak ediyor. Programın kaldırılmasında öne sürülen gerekçe ise yarışmanın izleyenleri satanizmi özendirdiği, Türk aile değer ve geleneklerine aykırı içerikler sunduğu oldu.

Yarışmanın jüri lerinden biri olan Eda Ece, programın yayından kaldırılmasından dolayı yaptığı son açıklama ile Gündem oldu. Başarılı oyuncu Eda Ece, program yayından kaldırılmadan kısa bir süre önce sosyal medya hesaplarından yarışmanın yayınlandığı ülkelerin listesini paylaşmıştı.

maske kimsin sen maske kimsin sen neden yok maske kimsin sen final mi yaptı