Maske Kimsin Sen yayından kaldırılacak mı? RTÜK Düğmeye Bastı!

TAKİP ET

FOX TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Maske Kimsin Sen adlı müzik programı giyilen maske ve kostümlerle herkesin tepkisini çekmişti. Uzmanlar programda kullanılan korkunç kıyafetlerin çocukların gelişimine olumsuz etki oluşturabileceğini söylüyordu. RTÜK daha önce programla ilgili açıklamalarda bulunarak inceleme başlattı. Peki, Maske Kimsin Sen yasaklanacak mı? Maske Kimsin Sen kaldırılıyor mu? Maske Kimsin Sen programı nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Son zamanlarda gündemde yer alan Maske Kimsin Sen programı çocukları olumsuz etkilediği düşünülüyordu. Bunun üzerine RTÜK tarafından inceleme başlatılacağı açıklanmıştı. Daha önce de RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ‘Maske Kimsin Sen‘ isimli programa ilişkin inceleme başlatılacağını söyledi. Son olarak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, FOX TV'nin son haftalarda tartışma konusu olan 'Maske Kimsin Sen?' programına ilişkin genelge yer aldı. Peki, Maske Kimsin Sen yasaklanacak mı? Maske Kimsin Sen kaldırılıyor mu? Maske Kimsin Sen programı nedir? Maske Kimsin Sen yasaklanacak mı? Maske Kimsin Sen yarışmacıları kimler? İşte merak edilen soruların yanıtları haberimizde…


Maske Kimsin Sen programına inceleme başlatılıyor
FOX TV'de yayınlanan "Maske Kimsin Sen" adlı yarışma programı birçok tartışmaya neden oldu. Pek çok kişinin tepkisini çeken programla ilgili harekete geçileceği RTÜK Başkan Yardımcısı tarafından açıklanmıştı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, FOX TV'de yayınlanan ‘Maske Kimsin Sen‘ isimli programa ‘çocukların korunması özelinde' inceleme başlatılacağını duyurdu.

Maske Kimsin Sen yasaklanacak mı?
Yayınlanmaya başladı günden bu zamana kadar gündemden düşmeye Maske Kimsin Sen adlı yarışma programına RTÜK tarafından inceleme başlatılacağı söylenmişti. Twitter'dan “Bu programla ilgili RTÜK işlem başlatacak mı? Bu program kalkmalı” diye soran bir kişiye yanıt veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, şunları kaydetti: “Evet ilgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır.”



Maske Kimsin Sen yayından kaldırılacak mı?
İncele başlatılacağı bilinen programla ilgili Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir genelge yer aldı. FOX TV'nin son haftalarda tartışma konusu olan 'Maske Kimsin Sen?' programına ilişkin genelgede, sözgelimi program tarif edilerek, ilgili kuruluşlara anayasa ile kanunlardan kaynaklanan müeyyidelerin uygulanması talimatı verildi.



"Maske Kimsin Sen" programı nedir?
Bu kadar gündemde olan programın ne olduğuda vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 1 Ocak 2022 tarihinde FOX'ta yayımlanmaya başlayan, yapımcılığını Medyapım'ın üstlendiği, sunuculuğunu Tansel Öngel'in, jüriliğini Eda Ece, Melis Sezen, Alican Yücesoy ve Doğu Demirkol'un, müzik direktörlüğünü ise Metin Özülkü'nün yaptığı yarışma programıdır. Orijinal formatı ilk olarak Güney Kore'de yayınlanan King of Mask Singer olan ve birçok ülkede Masked Singer adı ile yayımlanan şarkı yarışması programının Türkiye versiyonudur.

Kendi alanlarında ünlü isimler, farklı kostüm ve maskelerle kimliklerini sahnede ve sahne dışında gizli tutarak kendi sesiyle ikili ya da üçlü düellolar şeklinde birbirleriyle yarışarak şarkı söylüyor. Jüri üyeleriyle birlikte ekran başındaki izleyiciler ve gizlilik sözleşmesi imzalanan stüdyodaki seyirciler, yarışmacı için hazırlanan videoda verilen 3 doğru 1 yanlış olan ipucu paketi ve jüri üyelerinden sadece birinin soracağı soruya yarışmacının sesi bozularak vereceği cevap ile onun kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyorlar. Düellolar sonunda gösterdiği performansla stüdyodaki seyircilerden en az oyu alan yarışmacı, ilk önce potaya kalıyor. Son olarak potaya kalan yarışmacılar arasında yeniden yapılan oylama sonucu en az oyu alan yarışmacı, maskesini çıkarıp bu sefer şarkısını maskesiz bir şekilde söyleyerek yarışmaya veda ediyor.

Maske Kimsin Sen yarışmacıları kimler?
Resmi Gazetede yer alan genelge doğrultusunda gerekenin yapılması söylenirken Maske Kimsin Sen yarışmasında yer alan karakterlerin kimler olduğu da merak edilen bir diğer konu oldu. Maskelerin altından birbirinden farklı isimler yer alırken bu kadar gündemde yer alan maskelerin neler olduğu da fazlasıyla araştırılıyor. Maske Kimsin Sen programında yer alan karakterler şu şekildedir:

Unicorn – TBA
Gözcü – TBA
Geyik – TBA
Tavuskuşu – TBA
Aslan – TBA
Ejderha – TBA
Ayna – TBA
Şövalye – TBA
Dinozor – TBA
Ağaç – TBA
İskelet – TBA
Kuzgun – TBA
Ördek – TBA
Gladyatör – TBA

Maske Kimsin Sen RTÜK Maske Kimsin Sen kaldırılıyor mu Maske Kimsin Sen yasaklandı mı Maske Kimsin Sen RTÜK kararı Maske Kimsin Sen Resmi Gazete Genelgesi