Mavi Köy'e nazar değdi! 2,5 yıl sonra virüse yakalanan kişi muhtar oldu

TAKİP ET

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de koronavirüs salgını sürecinde çok sayıda vaka görüldü. Ancak Mavi Köy olarak bilinen Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gökpınar Köyü alınan önlemler nedeniyle hiç vaka görmedi. Salgın yavaş yavaş etkisini yitirdi derken Mavi Köy'de de ilk vaka çıktı. Köyde virüse yakalanan ilk isim köy muhtarı oldu.

Reklam
Reklam

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı 32 haneli 50 nüfuslu Mavi Köy olarak bilinen Gökpınar köyünde koronavirüs salgınının en şiddetli olduğu günlerde bile vaka görülmemişti. Köy Muhtarı Metin Şahin önderliğinde köyde virüse karşı büyük bir tedbir alınırken yakalanan isim tanıdık biri oldu. Koronavirüs salgınının yavaş yavaş etkisini yitirdiği tüm önlemlerin gevşetildiği Bugünlerde köyde ilk vaka köy muhtarı çıktı. Yaklaşık 2 buçuk yılın ardından ilk defa köy muhtarı Metin Şahin ile birlikte 5 kişi Corona virüse yakalandı.

MAVİ KÖYE NAZAR DEĞDİ

Şu sıralar koronavirüsle mücadele eden Köy Muhtarı Metin Şahin, Türkiye’de koronavirüs salgını görülmeye başladığı ilk günden itibaren çok mücadele verdiklerini söyledi. Köy içerisinde vatandaşlara Maske ve dezenfektan dağıttıklarını her hafta ateş ölçümü yaptıklarını söyleyen Şahin iki buçuk yıl boyunca korunmayı başardıklarını dile getirdi. Şu anda kendisi dahil beş kişinin koronavirüse yakalanmasını nazara bağlayan köy muhtarı Şahin, 6 defa aşı olduğunu ve aşılarında faydasını hastalık sürecinde çok gördüğünü söyledi.

AŞI OLUN TAVSİYESİNDE BULUNDU

Köy Muhtarı Metin Şahin, Kurban Bayramı'nda köye virüsün geldiğini belirterek aşıların faydasının oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 6 defa koronavirüs aşısı olduğunu belirten Şahin, aşı olduğu için hastalığı hafif geçirdiğini dile getirerek hiç olmayanların mutlaka aşı olması tavsiyesinde bulundu.