Maymun çiçeği virüsü bu defa 4 yaşındaki çocukta tespit edildi

TAKİP ET

Almanya'da maymun çiçeği virüsü alarmı. Son dönemlerde dünyayı korkutan maymun çiçeği bu defa Almanya'da 4 yaşında bir çocuk da tespit edildi. Baden-Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığı Vaka ile ilgili yaptığı açıklamada çocukta maymun çiçeği virüsünün bulunduğunun Kesin olduğunu belirtirken semptom olmadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Maymun çiçeği virüsü son dönemlerde Avrupa'ya korku salmaya devam ediyor. Yeni bir vaka haberi ise bu defa Almanya'dan geldi. Almanya'da Şu ana kadar 2982 maymun çiçeği virüsü tespit edildiği belirtilirken bu kişilerden 7’sinin kadın olduğu açıklandı.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUKTA MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ

Alman basınında yer alan haberlere göre Baden-Württemberg eyaletinin Pforzheim kentinde 4 yaşında bir kız çocuğunda da maymun çiçeği virüsü belirlendi. Alınan bilgiye göre çocuk 2 yetişkin ile yaşadığı evde virüsü kalktı. Baden-Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığı'ndan Yapılan açıklamada evde maymun çiçeği Vakası tespit edilmesi sonrasında önlem olarak çocuğunla sağlık kontrolünden geçirildiği ve virüsün tespit edildiği fakat semptom göstermediği ifade edildi.

ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından 23 Temmuz'da uluslararası Halk Sağlığı acil durumu ilan edilmişti.

Diğer yandan Almanya'da ilk maymun çiçeği virüsü Vakası ise 19 Mayıs tarihinde tespit edilmişti.