Maymun çiçeği virüsü çocuklar sıçradı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını sonrası tüm dünya maymun çiçeği virüsü salgını tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Türkiye'de de Geçtiğimiz günlerde ilk vaka tespit edilirken ABD'den korkutan açıklama geldi. ABD'de ilk kez çocuklar arasında maymun çiçeği virüsünün görüldüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

Neredeyse 3 yıla yakın bir süredir koronavirüs salgını ile mücadele eden dünya bu defa da maymun çiçeği virüsü tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Maymun çiçeği salgını endişesi devam ederken ABD hastalık Kontrol Merkezi yaptığı açıklama ile yeni bir Tehlikenin de sinyalini verdi. Maymun çiçeği virüsüne bu defa çocuklar arasında rastlandı.

Maymun çiçeği virüsü ilk kez çocuklarda görüldü

ABD hastalık Kontrol Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre maymun çiçeği virüsü ilk kez çocuklar arasında görüldü. ABD Kaliforniya eyaleti ve başında 2 çocukta virüsün tespit edildiği öğrenildi. Çocuklardan birinin Kaliforniya'da ikamet ettiği öğrenilirken diğerinin ise Washington’da ikamet etmediği fakat misafir olarak geldiği açıklandı. Washington’daki çocuğun Henüz bir bebek olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Çocukların sağlık durumu iyi

Yapılan açıklamada vakaların birbiri ile bağlantısının olmadığı belirtilirken çocukların Muhtemelen ev içi bulaşma sonucu enfekte oldukları bildirildi. ABD'de iki çocuğun da sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavi altında oldukları da açıklandı. ABD hastalık Kontrol Merkezi aynı zamanda açıklamasında 8 yaş altı çocukların maymun çiçeği birisi riski altında olduğunu da belirterek uyardı. Şu ana kadar ABD'deki kaydedilen vaka sayısı ise 2 bin 500'ün üzerinde çıktı.