Mayonez çok sağlıklı olmasa da cilt için harika bir kendin yap malzemesidir

TAKİP ET

Yağ oranı yüksek olan mayonez, bağırsaklarınız ve vücudunuzla ilgilenme havasında olduğunuzda aklınıza gelen ilk şey olmayabilir. Peki ya mutfağınızda duran kavanoza ne demeli? Onu çöp kutusuna atmak istemezsin, değil mi?

Reklam
Reklam

Görünüşe göre, çeşninin yağlı iyiliğinden cildiniz ve saçınız için yararlanabilirsiniz. Bildiğimiz gibi mayonez, yumurta sarısı, yağ, şeker ve daha fazlasından bu yumuşak dokuyu elde etmek için çırpılır - bunların hepsi sağlığınız için harika olmayabilir, ancak kesinlikle cildinizin ve saçınızın sağlığını artırabilir. Mayoyu güzellik rejiminizin bir parçası haline getirmenin bazı harika yolları.

Kuru Cilt Kurtarıcı: İster aşırı kuruluk, ister cilt bariyeri ile mücadele ediyor olun, mayonez size yardımcı olabilir. Nem kaybına yardımcı olması ve cildinizi önemli ölçüde yumuşatması için çeşnideki yağ kompleksine güvenin. Bu süreçte, bariyerinize de besin verilir; güçlendirilmesi de bir domino etkisidir.

Duş Öncesi Maske: Neden sadece saçlar için duş öncesi maskeler var? Yanınızda mayonez varken cildiniz de besleyici bakımın tadını çıkarabilir. Sadece biraz mayonez, bal ve zeytinyağını karıştırın ve duşa girmeden 20 dakika önce karışımı yüzünüze sürün. Yıkadıktan sonra cildiniz daha pürüzsüz hale gelecektir.

Güneş Yanıklarını İyileştir: Kulağa garip gelebilir ama evet, mayonez güneş yanıklarını iyileştirebilir veya en azından onlara yardım edebilir. Çırpılmış çeşni cildi büyük ölçüde nemlendirir ve bölgedeki ağrı ve rahatsızlığı giderir.

Kıvrılma Önleyici Maske: Yukarıda bahsedilen yağ açısından zengin özelliklerin keyfini kilitleriniz de çıkarabilir. Cz neden olmasın Saçınız, çevresel hasar nedeniyle kaybettiği ekstra beslenmeyi sadece hak etmekle kalmaz, aynı zamanda gerektirir. Yoğun bir saç kremi - hindistancevizi yağı veya badem yağı düşünün - birkaç kaşık mayonezde karıştırın ve boydan uca yayın. Nemi hapsetmek için bir duş başlığı kullanın. Saç yıkamadan sonra daha iyi parlaklık, yumuşaklık ve nemlendirme bekleyebilirsiniz.