MEB 2021 Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? MEB ücretsiz tablet başvuru şartları

TAKİP ET

Devletin başlatmış olduğu yardımlaşma sayesinde birçok öğrenciye tablet yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları eğitimden geri kalmaması adın başlatılan bu yardımlaşma da kişiler tarafından başvurular yapılmaktadır. Tablet yardımından faydalanmak isteyenler nasıl başvuru yapılacağı araştırmaya başladı. Tablette yararlanabilmek için başvuru şartları da merak konusu oldu. MEB 2021 ücretiz tablet başvuruları hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam



Pandemi sürecine girilmesiyle okullar kapatıldı fakat eğitimden geri kalınmaması nedeniyle uzaktan eğitimle derslere devam edildi. İhtiyaç sahibi olan ve bu uzaktan eğitime bu nedenle katılamayan birçok öğrenci olduğu belirlendi. Bunun üzerine MEB ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocuklarına ücretsiz tablet uygulaması başlattı. Peki bu uygulamadan nasıl yararlanılabilir işte detaylar
12 – 18 Nisan tarihlerinde MEB tarafından duyurulan bu güzel haber ile başvuru şartları ve başvurunun nasıl yapılacağına dair detaylar açıklandı. Devlet destekli olan bu uygulama da ihtiyaç sahibi aileler önceden belirlense de başvuru yapacak kişilerin şartlara uyması gerekmektedir. E devlet üzerinden EBA’dan başvurular yapılmaktadır.
2021 Tablet başvurusu ne zaman?
En çok merak edilen konulardan olan tablet dağıtımı devam ediyor mu sorusu araştırılmaya başlandı. MEB tarafından ücretsiz tablet dağıtımına ara verilmiştir. Milli Eğitim Bakanı tarafından gelecek olan açıklamaya göre başvurular tekrardan güncellenecektir. Tablet başvurusu numarası ile birlikte başvurular internet üzerinde bulunan form doldurularak yapılacaktır.
E-devlet tablet başvurusu nasıl yapılır?
E-devlet üzerinde tablet başvurusuna dair form bulunmaması üzerine meraklar arttı. Yalan haberlerin fazlasıyla olduğu bu dönem de gerçek dışı birçok bilgi sızdırılmıştır. İlkokul tablet başvurusunda ve ortaokul başvuruların e devlet üzerinden yapılmamaktadır.

2021 MEB tablet başvurusu formu doldurma
MEB’in başlatmış olduğu tablet dağıtımlarında başvuru formu doldurmak gerekmektedir. Tablet başvurusu 2021 yılı için de yapılmadığı ve durdurulduğu açıklandı. Bir evde birden fazla öğrenci olması halinde uzak eğitim derslerinde programlara katılım sağlanmamaktadır. Bu nedenle MEB tablet başvurusu başlattı. En çok merak edilen konulardan oldu.
MEB tablet başvurusu formu ve linki
Birçok ilde yapılan başvurular değerlendirilmektedir. 62 ilde toplam 42.873 tablet ve bilgisayar dağıtımı gerçekleşti. Verilen tabletlerin yanı sıra 25 GB internet paketi de verilmiştir.

Ocak ayında 500.000 adet

Şubat ayında 100.000 adet

Mart ayında 68.241Belediyelerden ve yardımseverlerden askıda tablet başvuru desteği
Covid-19 ile birlikte alınan sağlık tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim sistemine geçilmesinin ardından tıpkı askıda ekmek uygulaması gibi yardımseverler tarafından askıda tablet hizmeti başlatılmıştır. Özellikle belediyeler tarafından yürütülen askıda tablet başvuru formu üzerinden, ihtiyacı olan öğrenci adına bilgisayar talebinizi oluşturabilirsiniz. Yapmış olduğunu talebiniz değerlendirilmeye alınıp en kısa süre içinde sonuçlanacaktır.
Askıda tablet başvurusuna örnek verecek olursak; Tuzla Belediyesi’nin askıda tablet başvuru formu üzerinden cihaz ihtiyacı olan öğrenci bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Askıda cihaz formuna Tuzla Belediyesi resmi internet sayfasında ulaşabilirsiniz. Öğrenci bilgilerini girdikten sonra yardımsever başvurusu menüsünde yer alan bilgiler girilerek başvuru onaylanır. Müracaat bilgileri incelenerek uygun olması durumunda yardımseverin askıda cihazı öğrenci ve ailesine ulaştırılır.

Belediye tablet başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencinin adı soyadı

Veli bilgileri

Adres bilgileri

Okul ve sınıf bilgileriYukarda belirtilen bilgiler doğru şekilde doldurulduktan sonra form doldurulmuş kabul edilir ve başvurunuz alınır.  Uzaktan eğitim boyunca ücretsiz tablet uygulamaları devam etmiştir.
Öğrencilere hangi marka tablet dağılıyor?
Pandemi sürecinde uzaktan eğitim nedeniyle derslere katılamayan öğrenciler için başlatılan yardımlaşma da ücretsiz tablet dağıtılmaktadır. Bu dağıtılan tablet markaları ise General Mobile’dir. Bunun yanı sıra ihtiyaç okullarında dağıtılan ise General Mobile E-Tab 20 olarak belirlenmiştir.
MEB tablet başvuru numarası kaçtır?
MEB tarafından başlatılan bu yardımlaşmada tablet isteyenlerin başvuru yapması gerekmektedir. Bu nedenle 444 06 32 numaralı hatta arayarak bilgi sahibi olunabilir.
Hangi illerde tablet dağıtılacaktır?
MEB tablet dağıtımının 8.fazında Trabzon, Adana, İzmir, Ağrı, Gaziantep, Kütahya, Hatay, Van, Kayseri, Manisa ve Muğla öncelik almaktadır. Toplam da 67.200 ücretsiz tablet dağıtıldığı belirlendi.
Liselere tablet verilecek mi?
Yapılan açıklamalar üzerine 1.sınıftan 12.sınıfa kadar tablet dağıtımı yapılacaktır.
Yardımseverlerden uzaktan eğitim tablet başvuru desteği
Gerek belediyelerin gerekse özel kuruluşların uzaktan eğitim için tablet başvurusu bulunmaktadır. MEB’in düzenlemiş olduğu kampanyalar haricinde öğrencilerin eğitimleri için cihaz ve çeşitli hediyeler düzenleyen kurumlar da mevcuttur. Örneğin; Türk Kızılay Mobil Çağrı Merkezi. Bu merkez aracılığı ile bağış yapmak isterseniz 168’i arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu kampanyalar doğrultusunda toplanan cihazlar MEB tarafından öğrencilere dağıtılmıştır.
 

ücretsiz tablet başvuru ücretsiz tablet başvuru şartı meb ücretsiz tablet