MEB 81 İlde aynı anda ilk kez yaptı!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı bugün sabah saatlerinde ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak verilen destekleme ve yetiştirme kurslarının verimliliğini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla 81 ilde izleme ve değerlendirme sınavı yaptı.

Reklam
Reklam

Koronavirüs pandemisi gölgesinde devam eden yüz yüze eğitimde, öğrenme eksiklerinin giderilmesi amacıyla tüm kademelerde ücretsiz olarak verilen destekleme ve yetiştirme kursları sürerken Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde ilk kez destekleme ve yetiştirme kurslarının verimliliğini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla izleme ve değerlendirme sınavı yaptı.

Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin girdiği ortak değerlendirme sınavı, saat 10.00'da başladı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uygulamanın amacının, söz konusu kurslar aracılığıyla öğrencilerin elde ettikleri kazanımları ölçmek, bu konuda onlara geri bildirimde bulunmak ve kursların etkinliklerini artırmaya yönelik veriye dayalı bir altyapı oluşturmak olduğunu belirtti.

meb destekleme kursları