MEB atama takvimi açıklandı: 20 bin öğretmen ataması için tarih belli oldu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında verdiği 20 bin öğretmen ataması için MEB açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi'in yaynlandığu duyuruldu. Peki 2022 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte 20 bin öğretmen ataması takvimi...

Reklam
Reklam

Milyonlarca öğretmen adayının heyecanla beklediği 20 bin öğretmen ataması için müjdeli haberi önce Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Ardından da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaparak detayları paylaşmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklama ile de 20 bin öğretmen ataması için takvim belli oldu. Peki, 2022 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte detaylar…


Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen atama takvimini yayınladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 20.000 sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru takvimi ve atama takvimine ilişkin bilgilendirme yaptı. Adayların ön başvurusu ve sözlü sınav merkezi tercihleri 18-26 Temmuz 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri ise 29 Temmuz tarihinde açıklanacak.
 

Öğretmen ataması sözlü sınavlar ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında sözlü sınavların 1-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirtirken sonuçların 16 Ağustos tarihinde açıklanacağını duyurdu. Ayrıca 17-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında sözlü sınav sonuçlarına itirazlar kabul edilecek ve bu itirazların sonuçları 22 Ağustos tarihinde ilan edilecek.
 

Öğretmen atama tercihleri ne zaman yapılacak 2022?

20 bin öğretmen ataması için öğretmen atama tercihleri ise 27-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. Öğretmen atama sonuçları 1 Eylül 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Atama işlemleri Bu takvime göre yapılırken 2021 KPSS puanı ile başvurular kabul edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer atama takvimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müjdeli haberi kabine toplantısı sonrasında verdiğini belirterek bayramdan sonra başvuruların başlayacağına hatırlattı.