MEB az önce duyurdu: Veli ve öğrencileri ilgilendiren kritik karar

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı az önce milyonlarca veli ve öğrenciyi yakından ilgilendiren kritik kararı duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de bugün katıldığı bir programda alınan kararın 81 ilde uygulanacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada veli ve öğrencileri yakından ilgilendiren projenin "Aile Okulu Projesi" olduğu bildirildi. Proje kapsamında velilere 8 ana başlıkta eğitimler verilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldığı bir programda proje ile ailelerin öğrenci gelişimine katkı sunmalarınım hedeflendiğini dile getirdi. "Aile Okulu Projesi" şu ana kadar 7 pilot ilde uygulanırken, eğitimlerden 32 bin kişi faydalandı.

8 ana başlıkta eğitim verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre velilerin öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunmalarını sağlayabilmek amacıyla yeni bir proje başlatıldı. Aile Okulu Projesi kapsamında velilere 8 ana başlıkta eğitim verilecek. Velilerin Eğitim alacağı başlıkları ise Çatışma ve Stres Yönetimi, Aile içi iletişim, bir ve güvenli teknoloji kullanımı, sosyal-duygusal beceri gelişimi, bağımlılıkla mücadele, Ahlaki gelişim, akran iletişime, fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme olacak.

7 pilot ilde uygulamaya başladı

Milli Eğitim Bakanlığının yeni projesi olan aile Okulu Projesi kapsamında 7 pilot ilde eğitimler başladı. Pilot illerin İstanbul, Ankara, Samsun, İzmir, Adana, Şanlıurfa ve Erzurum olduğu öğrenildi. Şu ana kadar uygulamadan 32000 kişinin faydalandığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Türkiye genelinde uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Milli Eğitim Bakanlığının yeni projesi ile ilgili katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Projenin 81 ilde uygulanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, proje kapsamında ailelerin öğrencilerin gelişimlerine destek olacakları mekanizmalar ile ilgili farklı alanlarda Eğitim Hizmetleri alabileceğini dile getirdi.