MEB'den son dakika kararı! Öğrencilere 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynak dağıtılacak

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılı için alınan yeni kararları kamuoyu ile paylaştı. Bakan Özer, yılbaşından bu yana 36 milyonun üzerinde basıldığı yardımcı kaynağı öğrencilere ulaştırdıklarını dile getirerek gelecek eğitim öğretim yılında ise 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynak dağıtmayı planladıklarını söyledi. MEB tarafından hazırlanan yardımcı kaynaklar öğrencilere ders kitapları ile birlikte gönderilecek.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak milyonlarca öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtımının yanı sıra hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla öğrencilere yardımcı kaynak dağıtımı yapılacağını duyurdu. Kaynak destek paketlerine öğrenciler doğrudan ücretsiz olarak ulaşma imkanı yakalayacak.

Her ay hazırlık soruları yayınlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin LGS ve YKS’ye ücretsiz olarak hazırlanan bilmeleri için her ay ücretsiz olarak hazırlık soruları ve kaynak setleri yayınlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz verdiği bu hizmetten aileler ve öğrenciler son derece memnun. 2022-2023 yılı için bakanlık yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

100 milyonun üzerinde yardımcı kaynak dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarına da yer verilirken 2022 2023 eğitim öğretim yılı içinde öğrencilere müjdeli haber verildi. Şu an o kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılan kaynakların 2'den 12'ye kadar ki sınıf düzeyleri için hazırlandığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretsiz olarak 30 milyonun üzerinde kaynak dağıttıklarını söyledi. Yeni eğitim öğretim yılı içinde hazırlıkların bu kapsamda devam ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Özer, Öğrencilere gelecek eğitim yılında ders kitapları ile birlikte 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynağı ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yardımcı kaynaklar gelecek yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak.