MEB Ehliyet sınavı yazılı sınav ve direksiyon sınav sonucu nasıl öğrenilir? Ehliyet sınav sonuçları sorgulama

TAKİP ET

Ehliyet almak için sınava giren sürücü adayları sonuçlarını öğrenmek için araştırmaya başladı. MED tarafından yapılan ehliyet sınav sonuçları adaylar tarafından beklenmektedir. Ehliyet sınav sonucu nereden sorgulanır? MEB yazılı direksiyon sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Ehliyet sınavına dair detaylar...

Reklam
Reklam

Sürücü belgesi almak için zorunlu olarak girilen yazılır sınavların sonuçları ile araştırmalar sıklık kazandı. Ehliyet sınav sonucu nasıl sorgulanır? MEB yazılı direksiyon sınav sonucu nasıl öğrenilir? Ehliyet almak için gerekli olan yazılı sınav hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır. 

Ehliyet sınav sonuçları nereden öğrenilir? 

Ehliyet için gerekli olan yazılı sınavlar MEB tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle sınav sonuçları da MEB internet sayfası üzerinden ilan edilmektedir. Adaylar T.C. Kimlik numaraları ile giriş yaparak sınav sonucunu öğrenebilirler. 

Yazılı sınav nasıl yapılıyor? 

Ehliyet için yapılan yazılı sınav belirli aralıklarla yapılmaktadır. E-sınav sisteminden yapılan sınavlarda adaylar için belirtilen yerlere giderek adlarına açılmış oturum üzerinden bilgisayar üzerinden sınava giriş yapılıyor. Kimlik kontrolü ise yapılmaktadır. Sınavı bitiren adaylar sonucu e-sınav sistemi üzerinden hemen sorgulayarak öğrenebilir. 

ehliyet sınav sonucu öğrenme ehliyet sınav sonucu sorgulama MEB ehliyet sınavı