MEB Telafide Ben de Varım izin belgesi düzenleme Veli izin dilekçesi

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen telafi eğitimlerinde velilerin izin belgesi gerekmektedir. Veli dilekçe izni nasıl yazılır ve kimler tarafından düzenlenir sorusunun yanıtı sıkça sorulmaktadır. Telafide bende varım dilekçesi hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Yazın başlayacak olan telafi derslerinde sosyo-kültürel eğitimlere ağırlık verileceği konuşulmaktadır. Yüz yüze eğitime ara verilmesi üzerine bazı okullarda eğitimden geri kalınmasıyla MEB telafi derslerini başlatmaya hazırlanmaktadır. 21 Haziran - 2 Temmuz aras başlayacak telafi derslerin ayıntıları şöyledir;

Telafide ben de varım uygulamasının başlayacağı duyurulmasıyla yoğun ilgi görmeye başladı. Bakan Ziya Selçuk tarafından başlatılan uygulamada okul öncesi eğitimden ilköğretime, ortaöğretimden özel eğitim okullarına tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencileri kapsamaktadır. 

Telafide ben de varım dilekçesi 
5 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında il ve ilçe genelindeki okullarda, telafide ben de varım programı kapsamında kültürel, sosyal, bilimsel ve sportif eğitim faaliyetleri öğrenciler için sunulacaktır. Uygulama üzerine başlatılan resmi internet sayfası üzerinden başvurular yapılmaktadır. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaz uygulaması detayları
MEB’in yeni yaz uygulaması olan “Telafide Ben de Varım” programı pandemi nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesi sebebiyle oluşturulan ve bu süreçte gerekli sosyalleşme adımları atamayan öğrenciler düşünülerek oluşturulan bir programdır. Telafide ben de varım başvuru tarihleri 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvurunun ardından 5 Temmuz- 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında MEB’e bağlı tüm il ve ilçe okullarda eğitim faaliyetleri çalışmaları başlatılacaktır. 

Eğitim faaliyet alanı çalışma esasları 

Yazın başlatılacak bu uygulamadan yararlanmak isteyen öğrenciler öncelikle velilerinden izin belgesi almaktadır. Bu belge ile derslerin yapılacağı okula gidilmesi gerekmektedir. 

Yapılan başvuru olumlu olduğunda okul müdürü tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.

Yaz telafi derslerinde 12 kişilik gruplar halinde düzenleme yapılmaktadır. Özel eğitim öğrenciler için faaliyet ise aynı sistem üzerinden devam etmektedir. 

Telafide ben de varım veli izin dilekçesi ile birlikte başvuru yapan ve başvurusu olumlu sonuçlanan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerden HES kodu istenecek ve bu konuyla ilgili gerekli tüm tedbirler uygulanacaktır. 
Telafide ben de varım veli izin dilekçesi 

 

MEB düzenlene telafi dersi veli izin belgesi