MEB ücretsiz tablet dağıtımına devam ediyor mu? 2022 yılı MEB ücretsiz tablet dağıtımı hakkında merak edilenler...

TAKİP ET

Pandemiden dolayı uzaktan eğitimin arttığı bu dönemlerde birçok öğrenci derslere katılmakta zorluk çekiyor. Bu durumun önüne geçmek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılında ücretsiz tablet dağıtımı yapılmaya başladı. İhtiyacı olan birçok öğrenci ise bu sende tablet dağıtımının olup olmayacağını merak ediyor. Peki, MEB ücretsiz tablet dağıtımına devam ediyor mu? 2022 yılı MEB ücretsiz tablet dağıtımı hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tablet dağıtımı koronavirüs salgını nedeniyle eğitime uzaktan devam edilmesi ile hız kazandı. Uzaktan eğitim koşullarının her öğrenci için eşit olmadığından dolayı 2021 yılında MEB tarafından öğrencilere ücretsiz bir şeklide tablet dağıtımı gerçekleştirildi. 

MEB ücretsiz tablet dağıtımı devam ediyor mu? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık ayında başlayan ücretsiz tablet dağıtımı Nisan ayında son kez uygulanan 12. fazdan itibaren durdurulmuştur. Yani şu an için MEB tarafından bedava tablet dağıtımı yapılmıyor ve bu nedenle başvurularda alınmıyor. 

Bugüne kadar ne kadar tablet dağıtıldı? 

Pandemi döneminde her şeyde olduğu eğitimde de aksaklıklar yaşandı. Eğitimlerin uzaktan verilmeye başlamasının ardından birçok öğrenci imkanlarından dolayı verilen bu eğitimlere katılamadı. Milli Eğitim Bakanlığı da bunun önüne geçmek adına ücretsiz tablet dağıtmaya başladı.  

MEB tarafından öğrencilere ulaştırılan tablet bilgisayarların yanında uzaktan eğitim süreci için ihtiyaç duyulan 25 GB kotalı internet paketi de verilmekteydi. Herhangi bir başvuru gerektirmeden tablet desteği, ailenin gelir düzeyini, eğitim gören çocuk sayısını ve öğrencinin okul başarısını inceleyerek ücretsiz tablet dağıtımı gerçekleştirilmiştir. STK ve kamu özel kurumlar tarafından verilen bilgisayar destekleri ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırılabilmesi için adil bir dağıtım stratejisi yapılmıştır. 

Aralık-Ocak ayında 300.000 tablet 

Mart ayında 9. Fazda 31 ilde 68.241 Tablet 

Nisan 10. fazında internet paketli 27.445 adet 

Nisan 11. fazında internet paketli 34.445 tablet 

Nisan 12. fazında internet paketli 34.445 adet tablet 

Nisan 12. Faz ücretsiz tablet dağıtımında 12-18 Nisan günleri arasında toplamda 62 ilde 42.873 tablet bilgisayar daha 25 GB internetli bir şekilde öğrencilere dağıtılmıştır.  

Ücretsiz tablet başvurusu nasıl ve nereden yapılır? 

Birçok kişi tarafından bu soru merak edilse de Milli Eğitim Bakanlığı artık tablet dağıtımı başvuru almamaktadır.  

Ücretsiz tablet dağıtımı Bakanlık tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına, belli kriterler doğrultusunda verilmektedir. Ayrıca okullarda tablet dağıtımı hangi illerde yapılıyor ise, cihaz dağıtım sürecini İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordine etmektedir. İllere gönderilen cihazlar okullara ulaştırılarak, okul yönetmeliğince ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim edilmektedir. 

Kısacası tablet almak için herhangi bir başvuruda bulunulmamaktadır. Bu yüzden MEB Ücretsiz Tablet Başvuru Formu/Linki başlığı adı altında yapılan hiçbir habere itibar etmeyiniz. Bunlardan bazıları kötü niyetli kişiler tarafından oluşturulmuş, bilgi çalma amaçlı linklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ücretsiz tabletler için herhangi bir başvuru formu veya linki bulunmamaktadır. 

Kimler ücretsiz tablet dağıtımından faydalanabilir? 

MEB tarafından dağıtılmakta olan ücretsiz tabletlerin hangi öğrencilere verileceği belli kriterlere göre tespit edilmektedir. MEB ücretsiz tablet dağıtımı yapılacak olan öğrencilerde ve ailelerde aranan şartlar: 

Çocuğu öğrenimine devam etmekte olan ailenin gelir durumu 

Okula devam eden kardeş sayısı 

Çocuğun özel eğitim gereksinimine ihtiyacı olup olmadığı 

Söz konusu öğrencinin akademik başarısı bedava tablet dağıtımının dikkate alınan kriterler arasında yer almaktadır. 

meb milli eğitim bakanlığı meb ücretsiz tablet meb ücretsiz tablet dağıtımı meb ücretsiz tablet başvurusu