MEBBİS öğretmen girişi nereden yapılır? İşte, MEBBİS giriş ekranı...

TAKİP ET

Son zamanlarda Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) öğretmen giriş ekranı sorgulanıyor. Halihazırda birçok öğretmenin kullandığı sisteme ilk kez giriş yapacak olan öğretmenlerde MEBBİS'e nasıl girileceğini araştırıyor. Peki, MEBBİS girişi nasıl yapılır? MEBBİS öğretmen girişi nereden yapılır? İşte, MEBBİS giriş ekranı...

Reklam
Reklam

MEBBİS sistemine ilk defa giriş yapacak olan öğretmenler sisteme nasıl girileceğini araştırıyor. İşte MEBBİS öğretmen giriş ekranı ve ayrıntılar... 

MEBBİS nedir? 

MEBBİS (Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri), Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında Ocak ayında kullanıma açılmış, bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. 

2022 MEBBİS giriş ekranı 

Öğretmenlerin sık sık ziyaret ettiği MEBBİS öğretmen giriş sayfasının her sene olduğu gibi bu sene da sıklıkla ziyaret edilmesi bekleniyor. 2022 MEBBİS giriş ekranına ulaşmak için tıklayınız. 

MEBBİS giriş ekranı açıldığında, karşınıza “Kullanıcı adı” ya da “T.C. kimlik numarası” ile “Şifre” istenen bir ekran gelmektedir. Kişiler kendilerine ait bilgileri girerek MEBBİS'e giriş yapabilir. 

Karekod ile MEBBİS giriş ekranı


Karekod ile MEBBİS sistemine giriş sağlayabilirsiniz. Tek Şifre ekranına, kullanıcı adı ve şifrenizi kullanmadan giriş yapabilirsiniz. 

Doğrulama kodu sayesinde şifrenizi kaybetseniz dahi MEBBİS ve e-Okul'da ki kullanıcılarınız güvendedir. 

MEBBİS’e karekod ile giriş yapmak için tıklayınız. 

MEBBİS şifresi nasıl alınmaktadır? 

Sisteme giriş yapabilmek için kullanıcı adınız ve şifreniz olmalıdır. Bunlar yoksa MEBBİS sisteme erişim sağlayamazsınız. Kullanıcı adınız ve şifrenizi, bulunduğunuz okuldan temin edebilirsiniz. 

MEBBİS şifresi nasıl değiştirilir?

MEBBİS şifresini unutan ya da mevcut şifresi ile giriş yapamayan kullanıcılar https://mebbis.meb.gov.tr adresine girerek “Şifremi Unuttum” yazan butona tıklayarak yeni bir şifre edinebilir. Bununla birlikte e-müfredat sisteminde yer alan “Şifremi unuttum” kısmında da “MEBBİS Kullanıcıları için Şifre Hatırlatma Bölümü” linkini tıklayarak şifre işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

MEBBİS şifre değiştirmek için tıklayınız. 

E-Devlet ve e-Okul ile MEBBİS girişi nasıl yapılır? 

MEBBİS sistemine giriş yapabilmek için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekmektedir. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS ana sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. 

e-Devlet MEBBİS giriş ekranı için tıklayınız. 

e-Okul MEBBİS giriş ekranı için tıklayınız. 

MEBBİS’e kimler girebilir? 

MEBBİS sistemine eğitim-öğretimde rolü olan birçok kişi; öğretmen, müdür, idari personel, öğrenci ve veliler sisteme giriş yapabilmektedir.  

Bu sistem üzerinden kişiler e-yatırım işlemleri, personel işlemleri, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri ve evrak işlemlerini yapabilirler. 

MEBBİS MEBBİS giriş ekranı