Meclis'te dün karar çıktı! O tarihte işe girenler 46 yaşında emekli olabilirsiniz! Hemen o belgeyi ver emekli ol

TAKİP ET

Sosyal güvenlik kurumunun emeklilik için belirlediği şartlar; yaş sınırı, sigorta girişi ve sigorta prim günleridir. Bu şartları yerine getiren herkes emekli olabilmektedir. Ancak günümüzde kadınlar 58 yaşında emekli olabilmektedir. Öte yandan bazı özel şartları sağlayan kadınlar 46 yaşında dahi emekli olabilir.

Reklam
Reklam

2022 yılı itibari ile milyonlarca insan emeklilik hayali kurmakta. Bu hayali kuran çalışanların önemli bir kısmı ise kadın çalışanlardan oluşmaktadır. Sosyal güvenlik kurumu uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre eski çalışan kadınların 46 yaşında emekli olabileceğini söylemişlerdir. Haberi duyan birçok kadın çalışan bu konuyu araştırmaya başladı. 46 yaşında erken emekli olabilmek için gerekli şartlar ise genel olarak şu şekilde. Bütün bu bilgiler ışığında 46 yaşında emekli olma şartları nelerdir? İşte merak edilen ayrıntılar!


 

46 Yaşında Emeklilik Şartları


Meclis'te dün karar çıktı! O tarihte işe girenler 46 yaşında emekli olabilirsiniz! Hemen o belgeyi ver emekli ol... Kadın çalışanların erken emekli olabilmesi için aranan ilk şart 1970 ile 1980 arası doğum tarihine sahip olmalıdır. Bu şart dışında sigorta başlangıç tarihinin 1994 mayıs ayında başlamış olması gerekmektedir. 46 yaşında emekli olmak isteyen kadınların en çok dikkat etmesi gereken şart sigorta başlangıç tarihleridir. 



1994 mayıs ayı sonrası yapılan sigorta girişlerinde erken emeklilik şansı olmamaktadır. Öte yandan diğer şartlar ise en az 20 yıl sigortalı olmak ve 7000 iş günü priminin ödenmiş olması gerekmektedir. Bu da eksik prim gününe dikkat edilmesini şart kılar.
 

Eksik Prim Günü Olanlar 46 Yaşında Emekli Olabilirler mi? 


Eğer kadın çalışanlar erken emeklilik şartları arasında sadece prim gününü karşılayamıyorsa yine de erken emekli olabilirler. 20 yıl sigortalılık içerisinde 7000 iş gününü dolduramayan kadınların yeni doldurması gereken iş günü 7500’dür. Yani 7500 iş günü yaparak yine erken emekli olabilirler. 



Eğer kadın çalışanlar şu an için işe elverişsiz ise sosyal güvenlik iş primlerini dışarıdan ödeyebilirler. Ya da hem özel sektör hem de kamu memuru olarak çalışan kadınlar iş günlerini birleştirerek kolayca prim şartlarını sağlayabilmektedirler. Ancak prim günü birleştirme ile ilgili SGK tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmamaktadır.