Meclis'te yumruklu saldırıya uğrayan İYİ Partili Hüseyin Örs'ün hastaneden ilk fotoğrafı

TAKİP ET

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ile İYİ Partili vekiller arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Hüseyin Örs'ün yoğun bakımdan çıkarıldığı ve normal odaya alındığı bilgisine ulaşıldı. İYİ Partili vekilin hastanedeki ilk fotoğrafı da paylaşıldı.

Reklam
Reklam

TBMM’de yaşanan yumruklu kavga siyasetin gündemine yerleşti. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucunda AK Partili Işık’ın yumruk attığı ve bu esnada yüzüğünün kafasına denk gelmesiyle başında açılma olan İYİ Partili Örs, hastaneye kaldırıldı. Örs’ün kalp rahatsızlığı olduğu ve yaşanan arbede sırasında fenalaştığı belirtildi. Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Hüseyin Örs’ün bugün yoğun bakımdan çıkarılarak normal odaya alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

HASTANEDEN İLK FOTOĞRAF

Yoğun bakımdan çıkarılan ve servise alınan Örs’ü ziyaret eden İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında da bilgilendirme yaptı. Hastane odasından Hüseyin Örs ile fotoğrafını paylaşan Zorlu, ‘Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs, az önce yoğun bakımdan çıktı. Tedavisi bugün burada devam edecek. Bilinmelidir ki böylesi saldırılar aslında Türk Milleti’nin iradesine ve demokrasimize yapılmaktadır. İYİ Parti olarak ülkemizi bu anlayıştan çıkarmakta kararlıyız.’ dedi.

SUÇ DUYURUNDA BULUNACAKLAR

Meclis’te yaşanan kavgayla ilgili konuşan ve hastanede tedavi gören Hüseyin Örs’ü ziyaret eden İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, ‘İki buçuk dakika daha geç gelseymiş bugün Hüseyin Örs hakkında merhum diye konuşabilirdik. Bununla ilgili hem TBMM doktorları hem de Güven Hastanesi doktorları  gerekli raporları resmi mercilere bildirdiler. Biz de Hüseyin Bey kendine geldikten sonra kendisinden vekaletnamesini alıp bu sürece ilişkin Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dikkatli ve titiz takibiyle birlikte ‘Adam öldürmeye teşebbüsten’ dolayı gerekli suç duyurularında bulunacağız.’ ifadelerini kullanmıştı.

AK PARTİLİ ZAFER IŞIK’A MECLİS’TEN GEÇİCİ OLARAK 2 BİRLEŞİM ÇIKARMA CEZASI

TBMM’deki kavgada İYİ Partili Hüseyin Örs’e yumruk atan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a ise İçtüzüğün 163’üncü maddesi kapsamında Meclis’ten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verildi. Zafer Işık veya yerine bir başka AK Partili Milletvekili savunma yapmadı. Meclis’te yapılan oylama sonucunda Işık’ın cezası kabul edildi.