Meclisten geçen ek zam sonrası yeni maaşlar belli oldu! Emekli maaşlarına en az 1000 TL ek zam yapılacak

TAKİP ET

Meclisten geçen ek zam sonrası yeni maaşlar belli oldu. Emekli ve memur maaşlarına en az 1000 TL ek zam yapılacak. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de milyonlarca insanın dikkatle takip ettiği emekli ve memur maaşlarına yapılacak ek zam yasa tasarısı Meclis’ten geçti ve  27 Ocak itibariyle yasalaştı. SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan kişiler ise 3 Ocak 2022 tarihinde TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının maaşlarına yansıyıp yansımayacağını öğrenmek için gözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına çevirdi. Alınan son bilgilere göre emekli ve memurların alacakları maaşların güncel hali açıklandı.
Emekli ve Memur Maaşlarına En Az 1000 TL Ek Zam Yapılacak
TBMM Genel Kurulu’nda 1 Ocak 2022 tarihinde kabul edilen ek zam yasa tasarısı sonrasında emekli ve memurların maaşlarına ne kadar maaş yapılacağı netleşti. Yapılan yeni düzenlemeye göre emekli ve memurların maaşlarına yüzde 2,5 oranında bir zam yapıldı. Söz konusu grup içinde yer alan kişilerin ek zamlı yeni maaşaları 27 Ocak 2022 Perşembe gününden itibaren ödenmeye başladı.
SSK ve Bağ-Kur emekliler 2022 yılının ilk 6 ayı içerisinde alacakları zamlı maaşları merak ediliyor. Şimdilik ilk maaşlar 28 Ocak 2022 tarihine kadar hesaplara yatırılacak. Yapılan zamlar neticesinde en düşük emekli maaşı 2500 TL’ye yükselecek. 
TÜİK’in bir sonraki enflasyon rakamlarının emekli ve memur maaşlarına ek zam olarak dönüp dönmeyeceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor. İlerleyen günlerde konu hakkında yeni gelişmeler olduğu takdirde haberimizde yer vereceğiz.

emekli memur TÜİK Cumhurbaşkanı Erdoğan ek zam TBMM Genel Kurulu