Mehmet Öz seçimi kazanacak mı? Mehmet Öz Türk vatandaşlığından çıkıyor mu?

TAKİP ET

Türk Doktor Mehmet Öz'ün de yarıştığı ABD Pennsylvania eyaletindeki ön seçimler bugün yapılıyor. seçim sonuçları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Şu ana kadar oyların yüzde 90'ı sayıldı. Eski ABD başkanı Trump'ın da desteklediği Mehmet Öz Kıl payı farkla önde görünüyor. Mehmet Öz daha önce yaptığı açıklamada seçimi kazanması durumunda Türk vatandaşlığından çıkacağını bildirmişti. Peki, Mehmet Öz seçimi kazanacak mı?

Reklam
Reklam

Türk Dr Mehmet Öz'ün ABD'deki kaderi bugün belli oluyor. Mehmet Öz, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Donald Trump'ın da partisi olan Cumhuriyetçi Parti’den senatör adayı olmuştu. Dünyaca ünlü kalp cerrahı seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığından çıkacağını da duyurmuştu. Ön seçimlerin bugün gerçekleştiği ABD'de sandıklar kapatıldı ve oy sayımı başladı. Peki, Doktor Mehmet Öz seçimi kazanacak mı? Mehmet Öz Türk vatandaşlığından ayrılıyor mu?
 

Mehmet Öz seçimde kıl payı farkla önde

ABD’de senatör olmak için Seçime giren Dr. Mehmet Öz, Bugün açıklanacak sonuçları büyük bir heyecanla bekliyor.  Washington Post gazetesinde yer alan bilgilere göre şu ana kadar Oyların %95'i sayıldı. Alınan bilgiye göre Dr. Mehmet Öz 1149 oy ile arayı açmaya başladı. Mehmet Öz'ün en yakın rakibi ise iş insanı David McCormick.
 

Mehmet Öz Türk vatandaşlığından ayrılıyor mu?

Mehmet Öz seçim sonuçları doğrultusunda seçimi kazanıp ABD'de senatoya girecek gibi görünüyor. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da desteğini alan kalp cerrahı Mehmet Öz daha önce yaptığı açıklamada seçilmesi ve senatoya girmesi durumunda Türk vatandaşlığından ayrılacağını söylemişti. Türk vatandaşlığı ile ilgili yaptığı açıklamada çifte vatandaşlığın kampanya kapsamında dikkat dağıtmaya başladığını belirterek ailesi ile yaptığı görüşmeler sonucunda Senatör seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığından çıkacağını söylemişti. Mehmet Öz, seçilirse ABD Senato ya giren ilk Müslüman olacak.