Melih Gökçek İlber Ortaylı'ya cahil dedi sosyal medya yıkıldı! Tepki yağıyor

TAKİP ET

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın konuk olduğu YouTube kanalında isim vermeden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirmesinin ardından Melih Gökçek'ten yanıt geldi. İlbet Ortaylı'ya bir televizyon kanalında Ankara'yı tartışma teklifinde bulunan Gökçek, sosyal medyada tepki çeken 'cahil' ve 'yağcı' ifadeleriyle gündem oldu.

Reklam
Reklam

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı’nın konuk olduğu YouTube kanalında isim vermeden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirmesinin ardından Melih Gökçek’ten yanıt geldi. İlbet Ortaylı’ya bir televizyon kanalında Ankara’yı tartışma teklifinde bulunan Gökçek, sosyal medyada tepki çeken ‘cahil’ ve ‘yağcı’ ifadeleriyle gündem oldu. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olduğu bir programda isim vermeden Melih Gökçek’i eleştirmesi gündem olmuş ve çok konuşulmuştu. Ortaylı’dan gelen eleştirilere yanıt veren Gökçek ise ‘İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı’ ifadelerini kullandı. Gökçek’in bu çıkışı tepki çekerken sosyal medyanın gündemine oturan açıklamalara yorum yağdı. İşte detaylar…

‘Ankara’yı Her Sene Sel Basıyor’

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde bir YouTube kanalına konuk oldu. Burada eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i isim vermeden eleştiren Ortaylı, ’25 senede saçma sapan yollara TAK yapmaktan başka ne yaptınız. Ankara’yı her sene sel basıyor. Altyapı namına neyi geliştirdiniz?’ ifadelerini kullandı. Şu an görevde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a övgüler yağdıran Ortaylı, eski ABB Başkanı Melih Gökçek’i ise isim vermeden eleştiri yağmuruna tuttu.

Melih Gökçek’ten Cevap Geldi

Katıldığı bir programda kendisini isim vermeden eleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya cevap veren Melih Gökçek, ‘İlber Ortaylı Mansur Yavaş için; Arkasında Beypazarı gibi bir efsane ile gelen Mansur Bey bugün başkentimizi ıslah ediyor demiş. İlber Hoca ya cahilsin ya da yağcı.’ ifadelerini kullandı. Açıklamalarını sürdüren Gökçek, ‘5 yılda Beypazarı’nı 21 sıra, 3 yılda Ankara’yı 12 sıra geriye düşüren Mansur Yavaş çapsızlıkta zirve yapmıştır. Bilmeden cahilce konuşmak ayıp değil mi İlber Hoca? İlber Ortaylı hani sen çok bilensin ya, senle bir TV’de Ankara’yı tartışalım mı? Bence sen de Mansur gibi tüyersin. Hadi cevap bekliyorum. Rabbime hamdolsun çok bilen birçok gazetecinin gazeteciliğini bitirmek bana nasip oldu. Seni söndürmek bana acayip keyif verir inşallah.’ dedi.