Melih Gökçek'in televizyona çıkalım teklifine Mansur Yavaş'tan olay yanıt

TAKİP ET

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanarak yapılan ancak kısa sürede hurdalığa dönen Ankapark ile ilgili muhalefet ve hükümet arasındaki tartışmalar devam ederken konuyla ilgili canlı yayına bağlantı gerçekleştiren Melih Gökçek'in açıklamaları gündem olmuştu. 

Reklam
Reklam

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanarak yapılan ancak kısa sürede hurdalığa dönen Ankapark ile ilgili muhalefet ve hükümet arasındaki tartışmalar devam ederken konuyla ilgili canlı yayına bağlantı gerçekleştiren Melih Gökçek’in açıklamaları gündem olmuştu.  Mevcut ABB Başkanı Mansur Yavaş ile beraber televizyona çıkmak isteyen Melih Gökçek’in bu talebine Yavaş’tan olay bir yanıt geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankapark’a giden ve burada incelemelerde bulunan Yavaş, kendisini televizyona çıkmaya davet eden Gökçek’e ‘Ruh sağlığından endişe ediyorum’ yanıtı geldi. Yavaş’ın bu yanıtı ve bu anlarda Meral Akşener’in verdiği tepki gündeme bomba gibi düştü.

Ankapark Tartışması

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek döneminde yılda 10 milyon turist vaadiyle yaptırılan ve 801 milyon dolar harcanan Ankapark, kısa sürede hurdalığa dönmüştü. 2 yıl süren davanın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Ankapark’ın kapıları mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılmıştı. Hükümet ve muhalefetin Ankapark tartışmaları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ABB Başkanı Mansur Yavaş bugün Ankapark’ta incelemelerde bulundu. Milyon dolarların heba olduğu parkın geleceğini Ankara halkının belirleyeceğini söyleyen ABB  Başkanı Mansur Yavaş, anket öneri formu hakkında da paylaşım yaptı. 

Melih Gökçek’ten Açıklama Geldi

Ankapark gündemi devam ederken eski ABB Başkanı Melih Gökçek ise canlı yayına bağlantı gerçekleştirdi ve Yavaş’ın halka sorma fikrini eleştirdi. Gökçek, ‘Halka nasıl soracak? Kendisi ne isterse onu çıkartacak. Gerçekten sormayacak ki. Ver o zaman Çevre Bakanlığı’na, vermez. Burayı yok etmek için elinden geleni yapacak.’ dedi. Söz konusu parkın 29 yıllığına Atatürk Orman Çiftliği’nden belediyeye verildiğini hatırlatan Gökçek, ‘Yani bu mülk 29 yıl sonra verilmek zorunda. Belediyenin malı değil ki. Yani Atatürk Orman Çiftliği oradaki oyuncakları en ince teferruatına kadar biliyor. Mansur Yavaş ise ben sorarım ve yaparım diyor, yapamaz. Belediye meclisi karar verir.’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Gökçek, bir kez daha Yavaş’a kendisiyle canlı yayına çıkma teklifi yaptı. 

‘Ruh Sağlığından Endişe Ediyorum’

Bugün Ankapark’ı bir kez daha ziyaret eden ABB Başkanı Mansur Yavaş’a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de eşlik ettiği görüldü. Ankapark’taki incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, kendisine Melih Gökçek’in canlı yayın daveti hatırlatılması üzerine ‘Kontrole gitmesini öneriyorum önce çünkü ruh sağlığından endişe ediyorum. Attığı tweetlere, söylediği sözlere bakarsanız görürsünüz. Muhatap olmak istiyor ama önce tedavi olsun sonra muhatap olurum.’ yanıtını verdi. Bu anlarda Yavaş’ın yanında bulunan Akşener ise gündem olan bir tepki vererek yanıt için ‘Çok iyiydi’ ifadesini kullandı.