Melih Gökçek'ten canlı yayında jelibon gafı! Sosyal medya yıkılıyor

TAKİP ET

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı bir canlı yayında jelibon rezervi çıkışıyla gündem oldu. Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı şeklindeki paylaşımı gerçek zanneden Gökçek, sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Reklam
Reklam

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı bir canlı yayında jelibon rezervi çıkışıyla gündem oldu. Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı şeklindeki paylaşımı gerçek zanneden Gökçek, sosyal medyanın gündemine oturdu.  Gökçek’in canlı yayına damgasını vuran jelibon rezervi gafı sosyal medyayı salladı. Melik Gökçek’in jelibon rezervi açıklaması sosyal medyanın gündemine yerleşirken konuyla ilgili çok sayıda yorum yapıldı. Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu tarafından yapılan ironiyi gerçek zanneden Gökçek, jelibon rezervi gafıyla gündemin ilk sıralarına yerleşti. İşte Melih Gökçek’in o çok konuşulan açıklaması…

İroni Yapmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Adana’da petrol bulunduğunu açıklamıştı. Adana’da 2 yüksek kaliteli petrol bulunduğunu açıklayan Erdoğan, rezerv değerinin yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplandığını, aynı sahada 8 tane daha sondaj kuyusu açarak 10 kuyuda çalışmaların sürdürüleceğini bildirmişti. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve ‘Adana’da bulunan petrolden sonra Adıyaman’da arama çalışması yapılan 2 kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervine rastlandı’ cümleleriyle ironi yapmıştı. 

‘Jelibon Bulunmuş’

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Masası canlı yayınına konuk oldu ve Murat Muratoğlu tarafından ironi olarak paylaşılan yazıyı gerçek sandı. Canlı yayında büyük bir gafa imza atan Gökçek, ‘’Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon, bilmiyorum. Yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya bakın.’ dedi. Sunucunun ‘Fake falan olmasın başkanım?’ şeklindeki sorusuna yanıt veren Gökçek, ‘Hayır fake değil. Resmi şey. Arka Arkaya bulunuyor.’ dedi.