Melih Gökçek'ten Jelibon rezervi gafı sonrası ilk açıklama: Demek ki trollenebiliyorum

TAKİP ET

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı bir canlı yayın sırasında sosyal medyadaki Parodi bir tweeti gerçek sanarak 6 milyar dolarlık Jelibon rezervi bulunduğunu söylemişti. Melih Gökçek Jelibon rezervi açıklaması gün boyunca sosyal medyanın gündeminde kaldı. Sosyal medya kullanıcıları Melih Gökçek'i ti'ye alırken yaşananların ardından ilk açıklama da geldi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Adana'da Petrol bulunduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Adana'da bulunan petrolden sonra, Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” ifadelerini kullanmıştı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise bu tweetin gerçek olduğunu düşünerek katıldığı bir canlı yayın sırasında herkesi şaşkına çeviren bir gafa imza attı. Melih Gökçek canlı yayında, Adana'da Yeni bir şey daha bulunduğunu belirterek gazetede okuduğunu ve ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi. Çocukların yediği jelibonun yer altında bulunduğunu belirten Melih Gökçek'e sunucu “fake falan olmasın” başkanım diyerek uyarıda bulundu ancak Melih Gökçek gerçek olduğunu söyleyerek açıklamalarına devam etti. Canlı yayında Jelibon rezervi bulunduğunu söyleyen Melih Gökçek kısa süre içerisinde sosyal medyanın da gündemine oturdu.
 

Sosyal medya kullanıcıları dalga geçti

Melih Gökçek’in jelibon rezervi açıklamaları sonrası sosyal medya kullanıcılarından peş peşe espriler gelmeye başladı. Kısa süre içerisinde Melih Gökçek ve Jelibon kelimeleri Twitter'da TT listesinin üst sıralarında kadar yerleşti. Kendisi ile dalga geçildiğini anlayan Melih Gökçek ise daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Bundan sonra daha dikkatli olurum

Melih Gökçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara masasında bir arkadaşının gönderdiği haber üzerine konuştuğunu belirtirken “içinde Jelibon diye bir madde varmış ne olduğunu bilmiyorum” diye konuşma yaptığını söyledi.

Bu açıklamanın ardından ne kadar solcu varsa aklı sıra almaya başladığını belirten Melih Gökçek, açıkça ne olduğunu bilmiyorum dediğini söyleyerek “Mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum. Demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım.” ifadelerini kullandı.