Memur aile yardım başvurusu nereden yapılır? Memur aile yardımı ne kadar, kaç TL?

TAKİP ET

Memur olan ailelere yardım parası da ödenmektedir. 2022 yılında memur aile yardım başvurusuyla ilgili detaylar araştırılmaktadır. Memur aile yardım başvurusu nereden yapılır? Memur aile yardımı ne kadar? Bu haberimizde memur aile yardımıyla ilgili detayları sizler için derledik. İşte 2022 memur aile yardımı...

Reklam
Reklam

2022'de memur maaş zammının açıklanmasının ardından memur ailelerine yardım parası  da merak ediliyor. Memur yardımı nedir?

Memur yardımı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ailenin 6 yaş ve altı çocuklara desteğini açıkladı. aile yardımı  2022 için nereye başvurulur? . Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında memur ve emekli maaş artışını açıklayarak, "Memur maaş artış oranını %30,5'e çıkardık. Çalışmayan eşler için aile yardımı da 521 lira,  güncellendi. 6 yaşından küçüklere 115  lira, 6 yaşından büyüklere 57 lira. yardım yapılacağını açıkladı.Asgari ücrete eşit memur maaşları gelir vergisi ve damga vergisinden muaftır.Web sitesinde e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz.

www.turkiye.gov.tr

Memur aile yardımı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkardık. Aile yardımları da çalışmayan eşler için 521 lira, 6 yaşından küçükler 115 lira, 6 yaşından küçükler için 57 lira olarak güncellendi. Memurların  gelir vergisi ve damga vergisinden kısmen muaf olduğu açıklandı 

Eşi çalışan memurların en fazla 5 çocuğu, çalışmayan eşi veya emekli eşi olan memurların en fazla 3 çocuğuna yardım edildiği belirtildi.

Memur aile yardımı Memur aile yardımı 2022 memur aile yardımı ne kadar?