Memur emeklilerinin zam farkının ödeneceği tarih açıklandı

TAKİP ET

Memur emeklilerinin beklediği haber geldi. Emekli sandığı kapsamında emekli, vazife malulü, malul, dul ve yetim aylığı alanların 2022 yılı Temmuz ayı zam farklarının ödeneceği tarih açıklandı. Uzun bir süredir ödeme yapılacak tarihi bekleyen milyonlarca kişi ödemelerini alacakları günü öğrendi.

Reklam
Reklam

Memur emeklilerinin beklediği haber geldi. Emekli sandığı kapsamında emekli, vazife malulü, malul, dul ve yetim aylığı alanların 2022 yılı Temmuz ayı zam farklarının ödeneceği tarih açıklandı. Uzun bir süredir ödeme yapılacak tarihi bekleyen milyonlarca kişi ödemelerini alacakları günü öğrendi. Milyonlarca vatandaş günlerdir bu tarihin açıklanmasını bekliyordu. 2 milyon 386 bin kişiye yapılacak olan 6 milyon 477 milyon TL tutarındaki fark ödemesinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu. İşte memur emeklilerinin zam farkının ödeneceği tarih ve tüm detaylar…

28 Temmuz’da Ödeme Yapılacak

Emekli sandığı kapsamında emekli, vazife malulü, malul, dul ve yetim aylığı alanların 2022 yılı Temmuz ayı zam farkları ödemesi 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. Milyonlarca kişinin günlerdir beklediği haber geldi. Bu kişilerin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık olarak almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak. 

2 Bin 85 TL Fark Ödenecek

Milyonlarca vatandaş zam farklarının ödeneceği tarihi merakla bekliyordu. Beklenen açıklama nihayet bugün geldi ve zam farklarının 28 Temmuz 2022 tarihinde hesaplarda olacağı açıklandı. Bu kapsamda Temmuz ayının başında örneğin 5 bin TL zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisine 2 bin 85TL zam farkı ödenecek.

Ödemelerin Tarihleri Farklı

Öte yandan memur, memur emeklisi ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri farklı tarihlerde yapılıyor. Devlet memurlarının maaşları her ayın 15’inde hesaplarına yatıyor. Memur emeklileri ile dul ve yetimlerin ödemeleri ise 2 ayda bir veya 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde hesaplarda oluyor.