Memur ve emekli enflasyon farkı yüzde 34.85 oldu! En düşük memur maaşı belli oldu

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli enflasyon farkı netleşti. Memur ve emeklilerin enflasyon farkı %34.85 olarak gerçekleşirken Temmuz ayı maaş zammı da belli oldu. Peki, Temmuz zammı sonrası en düşük memur maaşı ne kadar oldu? Temmuz ayı memur ve memur emeklisi zam oranları haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını Biraz önce duyurdu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı da kesinleşti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ayında enflasyon yüzde 6.95 olarak gerçekleşti. Buna göre memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı %34.85 oldu. Ayrıca Temmuz ayında memur ve memur emeklisine Toplu sözleşme görüşmelerinden Doğan %7 zam Hakkı da verilecek. Peki, zamlı memur maaşları ne kadar oldu Temmuz 2022? memur ve emekli enflasyon farkı ile Yeni Maaşlar kaç TL oldu? Temmuz 2022 en düşük memur maaşı ne kadar oldu?
 

Haziran ayı enflasyonu yüzde 6.95 oldu

Haziran ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından saat 10.00'da açıklandı. Yapılan Açıklama ile birlikte haziran ayı enflasyonu yüzde 6.95 olarak gerçekleştiği anlaşıldı. TÜFE yıllık yüzde 78.65 olurken, ÜFE ise yıllık 38,31, aylık yüzde 6.77 oldu. Açıklanan enflasyon rakamları sonrasında yılın ilk 6 aylık dönemine ait enflasyon verileri de netleşti. Memur, memur emeklisi SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına yakından ilgilendiren 6 aylık enflasyon ise %42,35 olarak gerçekleşti. Bu rakam SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşına doğrudan zam oranı olarak yansıyacak.
 

Memur ve memur emeklisi %34,85 enflasyon farkı alacak

Memur ve memur emeklisi ise toplu sözleşmede aldığı zam oranına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Yani zam oranı üstünde çıkan enflasyon memur ve memur emeklisine enflasyon farkı olarak ödeniyor. Temmuz ayında memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı yüzde 34,85 oldu. Toplu sözleşme zammı da alacak olan memur ve memur emeklisinin Temmuz ayındaki maaş artışı %41.85 olacak.
 

En düşük memur maaşı Temmuz 2022 ne kadar?

Enflasyon farkı ve Toplu sözleşme zammı ile birlikte 2022 Temmuz ayı en düşük memur maaşı 9 bin lira, emekli maaşı 6 bin liraya yükseldi. Temmuz zammı ile birlikte artış gösteren maaşlar kurban bayramı öncesinde hesaplara yatacak.