Memur ve emekli maaşlarına son dakika iyileştirme! Tek tek hesaplandı ek ödeme belli oldu: Aylık 1450 TL maaşa ek hesaplara yatıyor

TAKİP ET

Milyonlarca memur ve emekli maaş zammı için Temmuz ayını adeta iple çekiyor. Hayat pahalılığı nedeniyle getirmekte güçlük çeken memur ve emeklilere Müjdeli Haber Temmuzdan önce geldi. Tek tek hesaplandı ve tarih verildi. Ek ödeme tutarı belli olurken son dakika maaş iyileştirme müjdesi geldi. Peki emekli ve memurun maaşı ne kadar artacak? Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Son dakika memur ve emekli zam haberi…

Reklam
Reklam

Memur maaş zammı ve emekli zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zamlarda nokta Nihayet emekli ve memur için tarih verildi ve ek ödeme tutarları da belli oldu. Memur ve emekli maaşları tek tek yeniden hesaplandı. Peki, kim ne kadar zam alacak? Ek gösterge düzenlemesi ile kimin maaşı ne kadar artacak? Şimdi memur ve emeklilerin tamamı bu soruya yanıt arıyor. Memur ve emekli maaşı zammı ek gösterge düzenlemesi ve detaylar haberimizde…

Memur ve emekli maaşlarına son dakika iyileştirme! Tek tek hesaplandı ek ödeme belli oldu: Aylık 1450 TL maaşa ek hesaplara yatıyor.

3600 ek gösterge son durum ve son dakika haberleri milyonlarca memur ve emekli tarafından yakından takip ediliyor. Öğretmen, polis virgülü hemşire ve din görevlisi meslek gruplarının da bulunan milyonlarca memurun ve memur emeklisinin maaşları ek gösterge düzenlemesi ile birlikte değişecek. Maaşlar da unvana göre en az 500 750 TL arası artış beklenirken Asıl büyük artış ise emekli ikramiyelerinde olacak. 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin son açıklama Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul’dan geldi. Tombul, hükümet ile birlikte yürüttükleri çalışmaların sonucuna göre emekli ve memurların maaşlarında yaşanacak artışın tutarını bildirdi. Peki, 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında kimin maaşı ne kadar artacak?
 

Emekli ve memur bağışında 1450 TL artış

Hemşire, öğretmen, polis ve din görevlisi meslek grupları için yürütülen 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili yeni rakamları ortaya çıkıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul maaşlarda yaşanacak olan artış ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Ek göstergede 60 puanlık bir yansıtma oranı olacağını söyleyen tombul, bunun da aylık ortalama 1450 lira artış olduğuna dikkat çekti. Yani 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ve memur maaşlarında en az 1450 TL artış gerçekleşecek.

Emekli ikramiyelerinde büyük artışı olacak

Diğer yandan 3600 ek gösterge düzenlemesi sadece çalışan memurları ilgilendirmiyor. Aynı zamanda Emeklilerde 3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte gelen artıştan faydalanabilecek. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul açıklamasının devamında 30 yıl çalışan bir memurun emekli ikramiyesine 3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte 43 bin 500 lira zam geleceğini söyledi. Yani 3600 ek gösterge düzenlemesinin yasalaşması sonrasında hem çalışan memurların hem de emeklilerin maaşlarının yanı sıra ikramiyeleri de artacak.
 

3600 ek gösterge ne zaman TBMM'ye gelecek?

3600 ek gösterge son durum son dakika haberleri milyonlarca memur ve çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Düzenleme ile ilgili Artık tüm adımlar neredeyse tamamlanmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bey'in Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge düzenlemesinin Haziran ayında TBMM'ye geleceğini söyledi. Yani 2022 Zamlı maaş ve emekli ikramiyeleri ile ilişkin karar Haziran ayında çıkmış olacak. Kararın yasalaşması ile birlikte Temmuz ayında memur ve emekliler çifte bayram yapacak gibi görünüyor.