Memur ve emeklinin 2022 Temmuz zammı! Enflasyon farkı belli oldu

TAKİP ET

Memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı için artık sayılı Dakikalar kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yılın ilk yarısına ait enflasyon verileri bugün saat 10.00'da açıklanacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açık açıklaması ile beraber memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı da netlik kazanacak. Memur ve memur emeklisi zam oranı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisine 2022 Temmuz zammı yüzde kaç olacak? 6 aylık enflasyon farkı ne kadar?

Reklam
Reklam

Milyonlarca memur ve memur emeklisi gözlerini TÜİK tarafından yapılacak olan enflasyon rakamları açıklamasına çevirmiş durumda. Yılın ikinci yarısında kamu çalışanları ve emeklilerin alacağı maaşlar bugün yapılacak Açıklama ile birlikte kesinlik kazanacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak olan Açıklama ile birlikte memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı da kesinlik kazanacak. Peki, enflasyon farkı oranı ne kadar olacak? Memur ve memur emeklisine 2022 Temmuz zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı oranı yüzde kaç Temmuz 2022?
 

Memur ve Memur emeklisi zam oranı yüzde kaç?

Memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı oranı yakından takip ediliyor. Haziran ayı enflasyon rakamları bugün saat 10.00'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. TÜİK tarafından yapılan Açıklama ile gelirse memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı da kesinlik kazanacak. Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanmadan önce memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı yüzde yirmi 28.14 olarak belirlenmişti. 5 aylık zam oranı ise %35.14 seviyelerine kadar yükselmişti. Hemen yapılacak olan Açıklama ile birlikte memur ve memur emeklisinin Temmuz ayı enflasyon farkının en az %40 olacağı tahmin ediliyor. Memur ve memur emeklisi enflasyon farkının yanı sıra Toplu sözleşme zammı da alacak. Yani %40’ın üzerinde bir zam yapılacak.
 

TÜİK saat 10.00'da açıklayacak


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon rakamları saat 10.00'da açıklanacak. Açıklamanın yapılması ile birlikte milyonlarca kişinin maaşı da değişecek. Memur emeklisi, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, Memurlar, evde bakım maaşı alanlar, engelli vatandaşlar ve 65 yaş aylığı alanlar da açıklamayı heyecanla bekliyor. Açıklamanın yapılması ile birlikte zam SSK ve BAĞ-KUR emeklisi ile sosyal yardım alanlara otomatik olarak eklenecek. Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkının yanı sıra Toplu sözleşme zammı alacak.