Memur zamlarında kritik görüşme: Memur-Sen ek taleplerimizi ilettik!

TAKİP ET

Memur maaşlarına zam, 3600 ek gösterge ve refah paylarıyla ilgili merakla beklenilen toplantı bugün Ankara'da gerçekleşti. Toplantı sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Kamu Sen Başkanı Önder Kahveci'yi Ankara'da kabul etti ve memur zamlarıyla ilgili kritik düzeyde bir görüşme sağladı. Memura ek zam ve 3600 ek gösterge ile birlikte refah paylarının ele alındığı toplantı sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada toplantıda ek taleplerin iletildiğini ve konuyla ilgili hassasiyetlerini de dile getirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrasında Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür anlamında bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de hazır bulunduğu toplantıda kamu görevlileri üzerinden gelir vergisi yükünün kaldırılması yada hafifletilmesi yönünde hazırladıkları teklifin hayata geçirilmesinden dolayı kendilerine memnuniyetlerini ifade ettiklerini söyledi.

Toplantıda ek zam beklentisi taleplerini de aktardıklarını belirten Ali Yalçın, toplu sözleşme hükmü gereği 3600 Ek Gösterge ile birlikte sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili de atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılmasında bazı beklentilerini paylaştıklarını belirterek tüm teklif ve talepler için Çalışma Bakanı ile tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.
 

memur maaş zamları 3600 ek gösterge memur sen