Memur zammı açıklandı mı? Emekli zammı ne kadar oldu? 2022 Temmuz emekli ve memur zammı kaç TL?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam açıklamasını az önce canlı yayında duyurdu ve zam oranını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları ile beraber kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Erdoğan'ın asgari ücret zammı açıklamalarının aynı sıra memur ve emekli zammı da merak edilenler arasında.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam açıklamasını az önce canlı yayında duyurdu ve zam oranını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları ile beraber kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu. Erdoğan’ın asgari ücret zammı açıklamalarının aynı sıra memur ve emekli zammı da merak edilenler arasında. Emekli ve memur maaşlarına zamla ilgili haberler merakla takip ediliyor. Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacağı, zam oranının açıklanıp açıklanmadığı merak konusu. Peki, memur zammı açıklandı mı? Emekli zammı ne kadar oldu? 2022 Temmuz memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu? Emekli ve memur zamları ne zaman açıklanacak? Emekli ve memur zamları açıklandı mı? İşte detaylar…

Emekli ve Memur Zammı Açıklandı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kameralar karşısına geçerek asgari ücrete yapılan ara zammı açıkladı. Asgari ücret ara zammı açıklamasından önce önemli konu başlıklarına değinen Erdoğan, kamu çalışanları ve tüm emeklilerin maaşına yüzde 40’ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı yapılacağını bir kez daha hatırlattı.

Emekli ve Memur Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Haziran enflasyon verileri 4 Temmuz 2022 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın da açıklanması bekleniyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının zamdan bağımsız olarak 3.500 TL’ye yükseltildiği duyurulmuştu. Şimdi gözler önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen memur ve emekli zammına çevrildi.