Memura ek zam oranı yüzde kaç olacak? memura zam ve vergi muafiyeti olacak mı?

TAKİP ET

Asgari ücret miktarına yapılan zam oranı % 50.54 artışından sonra, memura da ek zam yapılacağı beklentisi oluştu ve bu konu hakkında yüzleri güldürecek bir haber de geçen gün geldi. Yapılacak olan ek zam oranının seyyanen zam veya vergi muafiyeti şeklinde olması bekleniyorken, bu konu hakkında ilk adım da bugün atıldı. Memura ne kadar ek zam oranı verilecek? Ek zam oranı yüzde kaç olacak? Memura seyyanen zam ile vergi muafiyeti verilecek mi? İşte detaylar..

Reklam
Reklam

Memur çalışanı ile memur emeklisi olan kişileri çok yakından ilgilendiren zam oranı için bugün yetkili kişiler tarafından çok önemli bir görüşme yapılacak. Asgari ücret miktarında enflasyon oranının nerede ise 2 katına yakın bir yüzdesel artış yapıldktan sonra memur çalışan kişi ile memur emeklisi olan kişiler için de beklentiler epey bir arttı. Enflasyon zam oranlarına ek olarak bir de seyyanen zam veya vergi muafiyeti beklentisi içine giren memurlar için yapılacak olan kritik görüşme ise bugün gerçekleştirilecek.

Memura ne kadar ek zam yapılacak? Ek zam oranı memura yüzde kaç olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur - Sen Genel Başkanı olarak görev yapan Ali Yalçın ile bugün saat 16.00 'da memur çalışanlarına yapılacak olan ek zam konusu ile ilgii bir görüşme gerçekleştirecek. 
Yaklaşık olarak 18 milyon memur çalışan ile memeur emeklisi olan vatandaşımızın gündeminde ise yapılacak olan yeni yıl zam oaranları var. Ocak ayı itibari ile memur çalışan ile memur emeklisi olan vatandaşımıza yapılacak olan zam miktarı 3 Ocak 2022 Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamları ile netleşmiş olacak.
Memur çalışan ile memur emeklisi olan vatandaşlarımızın maaşlarına yapılacak olan ek zam oranının ise 15 Ocak 2022 Cumartesi gününe kadar yetiştirilmesi beklenmektedir.
Yapılacak toplantının ardından ise resmi bir açıklama yapılması halinde ise derhal CNN TÜRK ekranları üzerinde canlı bir şekilde takip edebilirsiniz.
Ek zam oranı için yapılacak olan görüşmeden çıkacak kararın ne olacağı da büyük bir merak içerisinde beklenirken, zam oranının seyyanen zam mı yoksa vergi muafiyeti şeklinde mi verileceği de akılları meşgul etmektedir.

memura ek zam ne kadar? 2022 memura ek zam oranı ne kadar? 2022 memura ek zam ne zaman açıklanacak? memura ek zam yüzde kaç? asgari ücret Memur - Sen memur zamm