Memurların mesai ücretine saat başı 1.7 lira zam yapıldı

TAKİP ET

Memurların mesai ücretine saat başı 1.7 lira zam yapıldı. Zamla birlikte memurların saat başı mesai ücreti 2.7 liradan 4.40 kuruşa çıkmış oldu. 65 yaş aylığına ise zam yapılmazken öğrencilerin yurt ücretlerine yüzde 81 zam yapıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ek bütçe tasarısı TBMM'ye sunuldu. Yeni bütçe tasarısı ile birlikte memurların fazla mesai ücretleri ne ve Yurtiçi arayacaklarını zam yapıldı. Memurların fazla mesai ücretlerinin yapılan zammın yüzde 61 ile yüzde 63 arasında olduğu öğrenildi. TBMM'de ek bütçe tasarısının kabul edilmesi halinde memurların fazla mesai ücreti saatlik 2 lira 70 kuruştan 4 lira 40 kuruşa yükselecek.
 

ZABITA VE İTFAİYE PERSONELİNE DE MÜJDE GELDİ

Zabıta ve itfaiye personelinin aylık maktu Fazla çalışma ücretlerine de zam yapıldı. Nüfus büyüklüğüne göre mevcut 361 TL ile 667 TL arasında değişen zabıta ve itfaiye personelinin aylık maktu fazla çalışma ücretleri yasa kabul edilirse 584 ile 1080 TL arasında olacak.

Yeni tasarı ile birlikte memurların günlük yurtiçi harcırahları ise derece ve kademeye göre 100 lira ile 129 lira arasında değişecek.

65 YAŞ AYLIĞINA ZAM YAPILMADI

TBMM'ye sunulan ek bütçe tasarısı ile 65 yaş üstü vatandaşların aldığı yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığına da zam yapılması bekleniyordu. Ancak 65 yaş aylığı için herhangi bir detay tasarıda yer almadı. Yani 65 yaş aylığına ek zam çıkmadı.
 

ÖĞRENCİLERİN YURT ÜCRETLERİNE YÜZDE 81 ZAM

Diğer yandan Ekmekte tasarısında milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kötü haber de var. Yeni yasa tasarısı ile birlikte ilkokul Birgül ortaokul ve lise yatılı öğrencilerinin pansiyon ücretlerine yüzde 81 zam yapılacak. Öğrencilerin pansiyon ücretleri 4.540 liradan 8210 liraya yükseliyor.