Merkez Bankası 2021 Aralık faiz kararını ne zaman açıklayacak?

TAKİP ET

Döviz kurlarındaki gelişmelerin ardından Merkez Bankası piyasaya yaptığı direkt işlemlerine devam ediyor. Yapılan müdahale dışında TCMB'nin faiz kararı da sene sonu döviz kurlarında etkili olacak. Peki, Merkez Bankası 2021 Aralık faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Reklam
Reklam

Döviz kurlarındaki gelişmelerin ardından Merkez Bankası faiz kararı merak edilmeye başlandı. Bir zamandır faiz indirim konusunda sinyal verilirken, kurda yaşanan gelişmelerle birlikte Aralık ayının pas geçileceğine dair iddialar da gündemde yer almıştı. 
Merkez Bankası 2021 Aralık faiz kararını ne zaman açıklayacak?

MB'nin toplantı takvimine göre bu ayın toplantısı 16.12.2021 Perşembe günü yapılacak. Alınan kararlar ise toplantının ardından saat ikide açıklanacak.
2021 yılının politika faiz kararları ne olmuştu?
Bu yıl Ocak ile Şubat aylarından faiz %17 oranlarında sabit tutulurken, Mart ayında 200 baz puan artış yaşayarak %19 oranına yükseltilmişti. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ile Ağustos aylarında yapılan toplantılardaysa yeni bir karara varılmayarak faiz oranları %19'da tutuldu. 
Eylül'de faiz oranları %18'e çekildi. Ekim'de ise politika faizi 200 baz puan indirilip %16'ya düşürüldü. Kasım ayına geldiğimizde faiz indirimine devam eden TCMB yüz baz puan indirim yaparak faiz oranlarını %15'e indirdi.

2021 aralık ayı faiz oranları merkez bankası 2021 aralık ayı faiz oranları belli mi