Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş'tan "Delilik" paylaşımı

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı ve dolar ile altın baskısına rağmen Faiz indirimine gitti. Ekonomist Özgür Demirtaş, bu kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olay oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu Piyasalar tarafından beklenen faiz kararına bugün açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini 100 baz puan indirerek 13 seviyesinde çekti. Altın ve dolar baskısına rağmen Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı piyasalarda da şaşkınlık yarattı. Çünkü herkes Merkez Bankasının faizi sabit tutmasını bekliyordu. Merkez Bankası'nın bu kararı sonrası ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş’tan da bomba paylaşım geldi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN DELİLİK PAYLAŞIMI

Merkez Bankası'nın aldığı Sürpriz karar sonrasında Ekonomist Özgür Demirtaş Twitter hesabından manidar bir paylaşım yaptı. Demirtaş paylaşımında, “Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir” dedi.

FAİZ İNDİRİMİ SONRASI PİYASALARIN SON DURUMU

Merkez Bankası Birgül geçtiğimiz Eylül Aralık döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e indirmişti. O günden sonra Piyasalar allak bullak olurken Dolar kuru faiz indirimi kararı ile birlikte 18 lira seviyelerine kadar yükselmişti. Tüketici enflasyonu da her geçen gün artmaya devam ederken Merkez Bankasından Bugün bir kez daha faiz indirimi kararı geldi. Faiz kararı sonrası dolar ve altın fiyatları yükselişe geçti.